Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - javaboon

Pagina's: [1] 2 3 ... 6
2
Apparatuur / Re: hoe heet die italiaanse webshop ook al weer
« Gepost op: april 02, 2019, 01:29:57 pm »

3
Apparatuur / hoe heet die italiaanse webshop ook al weer
« Gepost op: april 02, 2019, 01:27:14 pm »
Ik weet dat er een brouw artikelen webshop is in italie, maar ben even het adres kwijt. Iemand ?

4
Software / Re: brouwvisie of brouwhulp?
« Gepost op: april 01, 2019, 07:11:51 am »
Ik mag jouw denkwijze wel :D Mijn recepten en brouwwijze is ook mijn eigen ding, daar hoef ik geen advies van anderen voor. Hooguit inderdaad wat input van bijzondere recepten etc.

5
Het café / Re: Bierboeken.
« Gepost op: maart 27, 2019, 06:52:50 am »
Ik heb er totaal geen ervaring mee. Heb in 2016 een 12 tal flessen eanske spontaan gekocht (de pale en de dark) met de verwachting dat ik het wel aardig zou vinden. Dat was voor mij echter een veel te heftig bier, wel complex, maar erg sterk en dat trek ik niet.  Heb nog aardig wat flessen staan, zal die binnenkort eens te ruil aanbieden.

6
Het café / Re: Bierboeken.
« Gepost op: maart 26, 2019, 07:13:19 am »
Wat zorgt voor het zuurtje in een American Sour?

7
het brouwproces / Re: Hoeveel liter spoelwater
« Gepost op: maart 26, 2019, 07:12:18 am »
Werkt dat een beetje lekker zo' n grainfather? Zelf heb ik een 100 liter ketel met een biab, waardoor ik redelijk lui kan brouwen, ik spoel bijvoorbeeld niet na en zit in 1 pan van start tot eind.

8
Originele eigen recepten (bier) / Re: zuur bier
« Gepost op: maart 24, 2019, 08:09:36 am »
volgens mij moet ik hier nog wat doen aan layout issues.

9
voorsteltopic / Re: Rudolfus meldt zich aan
« Gepost op: maart 24, 2019, 08:08:39 am »
Hoi Ralf, leuk dat je je even voorstelt. Het is inderdaad bijzonder rustig hier, dat komt vooral omdat de gevestigde orde zich op hobbybrouwen.nl bevindt. Ik heb een tijd geleden dit forum opgezet om wat meer open en toegankelijker te kunnen kletsen over bier brouwen. Drukker worden gaat maar op 1 manier en dat is door veel te schrijven over je brouwen. De afgelopen 3 jaar ben ik vooral bezig geweest met het bouwen van een nieuw huis en begin nu pas weer een beetje op te starten en al mijn brouwspullen van het stof af te krijgen.

Dus superleuk dat je hier ook wat schrijft, welkom en als je wilt, kun je ook meehelpen aan de opbouw.

10
marktplaats / Re: Damme Jeanne, Brouwfles
« Gepost op: juli 05, 2017, 07:12:16 pm »
remorque, dat is een aanhangwagen toch? :-)

11
voorsteltopic / Welkom aan onze nieuwe leden
« Gepost op: december 26, 2016, 11:30:25 am »
Dat jullie maar een gezellige tijd mogen hebben hier. Cheers!

12
Het café / brand bij bavaria
« Gepost op: oktober 19, 2016, 04:16:21 pm »
Nee, niet het biermerk Brand bij de concurrent op bezoek, maar echte fik dus.

http://www.nu.nl/binnenland/4338252/brand-bij-brouwerij-bavaria-in-brabantse-plaats-lieshout.html

13
Het café / van co2 ethanol maken
« Gepost op: oktober 19, 2016, 04:14:50 pm »
Het kan echt, rechtstreeks van co2 ethanol maken. Via nano spikes.

https://www.ornl.gov/news/nano-spike-catalysts-convert-carbon-dioxide-directly-ethanol

14
Apparatuur / nieuwe brouwpan
« Gepost op: oktober 07, 2016, 04:37:34 pm »
Maar eens een nieuwe pan gekocht voor het brouwen. Gelijk opschalen naar iets meer volume. Bruto 100 liter. in het midden ligt ter referentie een gardena koppeling

15
het brouwproces / nieuwe techniek voor brouwen
« Gepost op: september 28, 2016, 07:19:23 am »
Het gaat om een cavitatie methode, je hoeft dan niet meer je mout te schroten en de opname van de zetmeel in het water is vele malen beter dan huidige techniek. 

Lees hier hoe dat gaat:

http://www.pbs.org/wgbh/nova/next/physics/extreme-temperature-and-pressure-remove-an-entire-step-of-the-beer-brewing-process/?utm_medium=N%2FA&utm_campaign=nova_next&linkId=29255090

Pagina's: [1] 2 3 ... 6