Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - javaboon

Pagina's: [1] 2
1
Het café / berichten schrijven probleem?
« Gepost op: mei 28, 2019, 06:32:10 am »
Ervaren jullie ook problemen met het schrijven of beantwoorden van berichten? Het reactievenster wil bij mij af en toe wel eens haperen, dan moet ik bijvoorbeeld de bold knop indrukken om tekst te kunnen plaatsen.

2
Heeft iemand een dergelijk recept?

3
het brouwproces / blikbiertje
« Gepost op: april 22, 2019, 04:29:09 pm »
Ik vond gisteren een blikbiertje wat 2015 over de datum was gegaan. Dat leek me wel een leuk expiriment. Water erbij, gist erbij en gaan...... een beetje dan. De bijgeleverde gist deed niet zo veel meer, was niet vitaal genoeg blijkt wel. Na 2 dagen aankijken het vat toch maar open getrokken en er een zakje us5 gist (uit de koelkast maar ook al 2 jaar over de datum) erbij en nog geen 3 minuten later staat mijn waterslot bijna te ontploffen. #volgas :-)

5
Apparatuur / hoe heet die italiaanse webshop ook al weer
« Gepost op: april 02, 2019, 01:27:14 pm »
Ik weet dat er een brouw artikelen webshop is in italie, maar ben even het adres kwijt. Iemand ?

6
voorsteltopic / Welkom aan onze nieuwe leden
« Gepost op: december 26, 2016, 11:30:25 am »
Dat jullie maar een gezellige tijd mogen hebben hier. Cheers!

7
Het café / brand bij bavaria
« Gepost op: oktober 19, 2016, 04:16:21 pm »
Nee, niet het biermerk Brand bij de concurrent op bezoek, maar echte fik dus.

http://www.nu.nl/binnenland/4338252/brand-bij-brouwerij-bavaria-in-brabantse-plaats-lieshout.html

8
Het café / van co2 ethanol maken
« Gepost op: oktober 19, 2016, 04:14:50 pm »
Het kan echt, rechtstreeks van co2 ethanol maken. Via nano spikes.

https://www.ornl.gov/news/nano-spike-catalysts-convert-carbon-dioxide-directly-ethanol

9
Apparatuur / nieuwe brouwpan
« Gepost op: oktober 07, 2016, 04:37:34 pm »
Maar eens een nieuwe pan gekocht voor het brouwen. Gelijk opschalen naar iets meer volume. Bruto 100 liter. in het midden ligt ter referentie een gardena koppeling

10
het brouwproces / nieuwe techniek voor brouwen
« Gepost op: september 28, 2016, 07:19:23 am »
Het gaat om een cavitatie methode, je hoeft dan niet meer je mout te schroten en de opname van de zetmeel in het water is vele malen beter dan huidige techniek. 

Lees hier hoe dat gaat:

http://www.pbs.org/wgbh/nova/next/physics/extreme-temperature-and-pressure-remove-an-entire-step-of-the-beer-brewing-process/?utm_medium=N%2FA&utm_campaign=nova_next&linkId=29255090

11
Software / brouwvisie of brouwhulp?
« Gepost op: juni 12, 2016, 10:34:00 am »
Ik ben al een tijdje aan het stoeien met brouwsoftware en begin langzaam van brouwvisie naar brouwhulp te neigen. Deze werkt intuïtiever en er zitten minder onhandige dingen in. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

12
Karma / wat wordt de nieuwe Karma?
« Gepost op: juni 12, 2016, 10:28:38 am »
Wie heeft er een idee wat de nieuwe karma moet worden?

13
marktplaats / biab zakken, peiling voor interesse
« Gepost op: juni 02, 2016, 08:03:24 am »
Zijn er nog mensen geïnteresseerd in brew in a bag (biab) zakken ? Welk formaat zou je willen hebben ?

15
kloon recepten (Bier) / chouffe kloon
« Gepost op: mei 08, 2016, 09:20:14 am »
staat nu te pruttelen, gisteren gemaakt met heerlijk weer erbij. Eens kijken of het een lekker biertje wordt.

maischschema is enkelstaps op 63 graden.


-----------------------------------------------------------------------
¦                       BrouwVisie Receptrapport                       ¦
-----------------------------------------------------------------------

Basis------------------------------------------------------------------
Naam recept               : diekebrouw kabouter
Kenmerk                   : kabouter blond
Brouwdatum                : 07-May-16
Biertype                  : Blond(e)
Aantal liters             : 20
Gewenst begin SG          : 1070 (7.7 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement        : 0.0%

Algemeen---------------------------------------------------------------
Totaal benodigd brouwwater: 29.96 liter
Maischdikte               : 5.00 l/kg
Maischwater               : 0.00 liter
Spoelwater                : -0.04 liter
Kooktijd                  : 75 minuten
Berekende kleur           : 11 EBC(BrouwVisie)
Berekende bitterheid      : 31 EBU(Glenn Tinseth)

Mout storting----------------------------------------------------------
Pilsmout 3 EBC               92.3 %         6.000 kg       3 EBC                                                                      
Kandijsuiker (bruin)         7.7 %          0.500 kg       10 EBC                                                                           

Massa hop--------------------------------------------------------------
Cascade            7.0 %     30 gr          75 Min.        29 EBU                                                                  
Saaz (CZ)          6.0 %     18 gr          15 Min.        7 EBU                                                                    

Kruiden----------------------------------------------------------------
Koriander          Tijdens koken            16 gr          5 Min.                                                                     

Gist-------------------------------------------------------------------
Gistsoort                 : 3522 Belgian Ardennes

Maischschema-----------------------------------------------------------
Maischschema naam: Algemeen Maischschema

Pagina's: [1] 2