Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - javaboon

Pagina's: [1] 2
1
voorsteltopic / Welkom aan onze nieuwe leden
« Gepost op: december 26, 2016, 11:30:25 am »
Dat jullie maar een gezellige tijd mogen hebben hier. Cheers!

2
Het café / brand bij bavaria
« Gepost op: oktober 19, 2016, 04:16:21 pm »
Nee, niet het biermerk Brand bij de concurrent op bezoek, maar echte fik dus.

http://www.nu.nl/binnenland/4338252/brand-bij-brouwerij-bavaria-in-brabantse-plaats-lieshout.html

3
Het café / van co2 ethanol maken
« Gepost op: oktober 19, 2016, 04:14:50 pm »
Het kan echt, rechtstreeks van co2 ethanol maken. Via nano spikes.

https://www.ornl.gov/news/nano-spike-catalysts-convert-carbon-dioxide-directly-ethanol

4
Apparatuur / nieuwe brouwpan
« Gepost op: oktober 07, 2016, 04:37:34 pm »
Maar eens een nieuwe pan gekocht voor het brouwen. Gelijk opschalen naar iets meer volume. Bruto 100 liter. in het midden ligt ter referentie een gardena koppeling

5
het brouwproces / nieuwe techniek voor brouwen
« Gepost op: september 28, 2016, 07:19:23 am »
Het gaat om een cavitatie methode, je hoeft dan niet meer je mout te schroten en de opname van de zetmeel in het water is vele malen beter dan huidige techniek. 

Lees hier hoe dat gaat:

http://www.pbs.org/wgbh/nova/next/physics/extreme-temperature-and-pressure-remove-an-entire-step-of-the-beer-brewing-process/?utm_medium=N%2FA&utm_campaign=nova_next&linkId=29255090

6
Software / brouwvisie of brouwhulp?
« Gepost op: juni 12, 2016, 10:34:00 am »
Ik ben al een tijdje aan het stoeien met brouwsoftware en begin langzaam van brouwvisie naar brouwhulp te neigen. Deze werkt intuïtiever en er zitten minder onhandige dingen in. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

7
Karma / wat wordt de nieuwe Karma?
« Gepost op: juni 12, 2016, 10:28:38 am »
Wie heeft er een idee wat de nieuwe karma moet worden?

8
marktplaats / biab zakken, peiling voor interesse
« Gepost op: juni 02, 2016, 08:03:24 am »
Zijn er nog mensen geïnteresseerd in brew in a bag (biab) zakken ? Welk formaat zou je willen hebben ?

10
kloon recepten (Bier) / chouffe kloon
« Gepost op: mei 08, 2016, 09:20:14 am »
staat nu te pruttelen, gisteren gemaakt met heerlijk weer erbij. Eens kijken of het een lekker biertje wordt.

maischschema is enkelstaps op 63 graden.


-----------------------------------------------------------------------
¦                       BrouwVisie Receptrapport                       ¦
-----------------------------------------------------------------------

Basis------------------------------------------------------------------
Naam recept               : diekebrouw kabouter
Kenmerk                   : kabouter blond
Brouwdatum                : 07-May-16
Biertype                  : Blond(e)
Aantal liters             : 20
Gewenst begin SG          : 1070 (7.7 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement        : 0.0%

Algemeen---------------------------------------------------------------
Totaal benodigd brouwwater: 29.96 liter
Maischdikte               : 5.00 l/kg
Maischwater               : 0.00 liter
Spoelwater                : -0.04 liter
Kooktijd                  : 75 minuten
Berekende kleur           : 11 EBC(BrouwVisie)
Berekende bitterheid      : 31 EBU(Glenn Tinseth)

Mout storting----------------------------------------------------------
Pilsmout 3 EBC               92.3 %         6.000 kg       3 EBC                                                                      
Kandijsuiker (bruin)         7.7 %          0.500 kg       10 EBC                                                                           

Massa hop--------------------------------------------------------------
Cascade            7.0 %     30 gr          75 Min.        29 EBU                                                                  
Saaz (CZ)          6.0 %     18 gr          15 Min.        7 EBU                                                                    

Kruiden----------------------------------------------------------------
Koriander          Tijdens koken            16 gr          5 Min.                                                                     

Gist-------------------------------------------------------------------
Gistsoort                 : 3522 Belgian Ardennes

Maischschema-----------------------------------------------------------
Maischschema naam: Algemeen Maischschema

11
marktplaats / gamellen te koop
« Gepost op: mei 05, 2016, 05:24:40 pm »
Ik heb nog 3 gamellen te koop, 40 liter uitvoering, de welbekende versie gegalvaniseerd, met RVS binnenkant. 1 van de 3 is al gemodificeerd (bodem eruit en gaten aan de zijkant) en staat hier op het forum in gebruik  ( zie https://www.brouwforum.nl/index.php/topic,22.0.html )


vraagprijs 60 euro per stuk

12
Het café / duvel tasting box
« Gepost op: april 15, 2016, 09:12:26 pm »
Wie heeft deze al gehad? Ik ben nieuwsgierig naar de smaken.

13
het brouwproces / zaterdag brouwdag
« Gepost op: maart 16, 2016, 08:29:55 pm »
Zaterdag staan er 2 brouwsels op het programma. Een blikbrouw sessie en en volgraan BIAB sessie. Ik hoop op foto's...

14
Originele eigen recepten (bier) / skonvart roughue porter
« Gepost op: augustus 10, 2015, 04:51:40 pm »

-----------------------------------------------------------------------
¦                       BrouwVisie Receptrapport                       ¦
-----------------------------------------------------------------------

Basis------------------------------------------------------------------
Naam recept               : DiekPorter biab
Kenmerk                   : roughue porter
Brouwdatum                : 8/9/2015
Biertype                  : Porter (Robust)
Aantal liters             : 20
Gewenst begin SG          : 1076 (8.2 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement        : 0.0%

Algemeen---------------------------------------------------------------
Totaal benodigd brouwwater: 32.40 liter
Maischdikte               : 4.47 l/kg
Maischwater               : 0.00 liter
Spoelwater                : -0.00 liter
Kooktijd                  : 90 minuten
Berekende kleur           : 604 EBC(BrouwVisie)
Berekende bitterheid      : 53 EBU(Glenn Tinseth)

Mout storting----------------------------------------------------------
Zwartemout                   3.4 %          0.250 kg       1400 EBC                                                                 
Chocolademout                13.8 %         1.000 kg       900 EBC                                                                     
Caramunich                   27.6 %         2.000 kg       123 EBC                                                                 
Pale alemout                 55.2 %         4.000 kg       6 EBC                                                                   

Massa hop--------------------------------------------------------------
Cascade            5.8 %     70 gr          85 Min.        48 EBU                                                                 
Saaz (CZ)          2.7 %     40 gr          15 Min.        6 EBU                                                                   

Opmerkingen     : -


Gist-------------------------------------------------------------------
Gistsoort                 : 1335 British Ale II

Opmerkingen     : -



Maischschema-----------------------------------------------------------
Maischschema naam: enkelstaps 67
Stap 1: 67°C      60 Min.      4.5 l/kg

Opmerkingen     : -



15
het brouwproces / paar foto's van een porter in wording
« Gepost op: augustus 10, 2015, 12:01:15 am »
Hier een aantal foto's van mijn porter brouw van vandaag.

Het recept:


-----------------------------------------------------------------------
¦                       BrouwVisie Receptrapport                       ¦
-----------------------------------------------------------------------

Basis------------------------------------------------------------------
Naam recept               : DiekPorter biab
Kenmerk                   : roughue porter
Brouwdatum                : 8/9/2015
Biertype                  : Porter (Robust)
Aantal liters             : 20
Gewenst begin SG          : 1076 (8.2 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement        : 0.0%

Algemeen---------------------------------------------------------------
Totaal benodigd brouwwater: 32.40 liter
Maischdikte               : 4.47 l/kg
Maischwater               : 0.00 liter
Spoelwater                : -0.00 liter
Kooktijd                  : 90 minuten
Berekende kleur           : 604 EBC(BrouwVisie)
Berekende bitterheid      : 53 EBU(Glenn Tinseth)

Mout storting----------------------------------------------------------
Zwartemout                   3.4 %          0.250 kg       1400 EBC                                                                 
Chocolademout                13.8 %         1.000 kg       900 EBC                                                                     
Caramunich                   27.6 %         2.000 kg       123 EBC                                                                 
Pale alemout                 55.2 %         4.000 kg       6 EBC                                                                   

Massa hop--------------------------------------------------------------
Cascade            5.8 %     70 gr          85 Min.        48 EBU                                                                 
Saaz (CZ)          2.7 %     40 gr          15 Min.        6 EBU                                                                   

Opmerkingen     : Mout storing anders gedaan, 1 kg cara en 1kg special B


Gist-------------------------------------------------------------------
Gistsoort                 : Mangrove Jack Burton Union M79

Opmerkingen     : -



Maischschema-----------------------------------------------------------
Maischschema naam: enkelstaps 67
Stap 1: 67°C      60 Min.      4.5 l/kg

Opmerkingen     : -



Zoals te zien is op de foto's past het allemaal nog maar net (of net niet). De smaak van het wort was uitstekend, ik kan niet wachten tot deze vergist is en in de fles mag.

Pagina's: [1] 2