Hallo
Graag jullie mening over het volgende Stout recept
Sweet Wheat Imperial stout
American-Style Imperial Stout
13.0% / 28 °P
Recept door
Mathijs Wildeboer
Volmout
BIAB (No sparge)
78% efficiëntie
Batchvolume: 25 L
Kooktijd: 60 min
Maischwater: 36.79 L
Totaal water: 36.79 L
Kookvolume: 28.56 L
SG voor koken: 26.1 °P
Kenmerken
Begin SG: 28 °P
Eind SG: 5.3 °P
IBU (Tinseth): 63
BU/GU: 0.53
Kleur: 162 EBC
Maischen
Mashing in — 48 °C — 0 min
Protine Rest — 52 °C — 20 min
Beta Amylases — 62 °C — 50 min
Beta/Alfa amylases — 68 °C — 30 min
Alfa amylases — 72 °C — 20 min
Mash Out — 78 °C — 5 min
Mouten (12.5 kg)
4 kg (32%) — Weyermann Dark Wheat Malt — Graan — 17 EBC
4 kg (32%) — Weyermann Pilsner — Graan — 3.3 EBC
2 kg (16%) — Weyermann Caramel Wheat Malt — Graan — 125 EBC
1.25 kg (10%) — Weyermann Caraaroma — Graan — 350 EBC
1.25 kg (10%) — Weyermann Chocolate Wheat — Graan — 1050 EBC
Overige (1 kg)
1 kg — Rice Hulls — Toevoeging — 0 EBC
Hop (400 g)
25 g (9 IBU) — Hallertau Tradition 5.9% — Koken — 60 min
25 g (7 IBU) — Hallertauer Mittelfrueh 4.7% — Koken — 60 min
25 g (7 IBU) — Spalter Select 4.7% — Koken — 60 min
25 g (6 IBU) — Tettnang 3.9% — Koken — 60 min
25 g (6 IBU) — Hallertau Tradition 5.9% — Koken — 20 min
25 g (5 IBU) — Hallertauer Mittelfrueh 4.7% — Koken — 20 min
25 g (5 IBU) — Spalter Select 4.7% — Koken — 20 min
25 g (4 IBU) — Tettnang 3.9% — Koken — 20 min
25 g (4 IBU) — Hallertau Tradition 5.9% — Koken — 10 min
25 g (3 IBU) — Hallertauer Mittelfrueh 4.7% — Koken — 10 min
25 g (3 IBU) — Spalter Select 4.7% — Koken — 10 min
25 g (3 IBU) — Tettnang 3.9% — Koken — 10 min
25 g (1 IBU) — Hallertau Tradition 5.9% — Aroma — 20 min whirlpool
25 g (1 IBU) — Hallertauer Mittelfrueh 4.7% — Aroma — 20 min whirlpool
25 g (1 IBU) — Spalter Select 4.7% — Aroma — 20 min whirlpool
25 g (1 IBU) — Tettnang 3.9% — Aroma — 20 min whirlpool
Diversen
5 g — Calcium Chloride (CaCl2) 40% — Maischen
5 g — Epsom Salt (MgSO4) — Maischen
Gist
4 pkg — Lallemand (LalBrew) Nottingham Yeast 82%
598 miljard gistcellen
0.86 miljoen cellen / ml / °P
Vergisten
Hoofdvergisting — 20 °C — 10 dagen
diacetyl rest — 18 °C — 3 dagen
Coldcrash — -1 °C (3 dagen verloop) — 10 dagen
Carbonisatie: 5 g/L
Waterprofiel
Ca2+62
Mg2+15
Na+12
Cl-31
SO42-64
HCO3-173
Graag jullie mening over het volgende Stout recept
Sweet Wheat Imperial stout
American-Style Imperial Stout
13.0% / 28 °P
Recept door
Mathijs Wildeboer
Volmout
BIAB (No sparge)
78% efficiëntie
Batchvolume: 25 L
Kooktijd: 60 min
Maischwater: 36.79 L
Totaal water: 36.79 L
Kookvolume: 28.56 L
SG voor koken: 26.1 °P
Kenmerken
Begin SG: 28 °P
Eind SG: 5.3 °P
IBU (Tinseth): 63
BU/GU: 0.53
Kleur: 162 EBC
Maischen
Mashing in — 48 °C — 0 min
Protine Rest — 52 °C — 20 min
Beta Amylases — 62 °C — 50 min
Beta/Alfa amylases — 68 °C — 30 min
Alfa amylases — 72 °C — 20 min
Mash Out — 78 °C — 5 min
Mouten (12.5 kg)
4 kg (32%) — Weyermann Dark Wheat Malt — Graan — 17 EBC
4 kg (32%) — Weyermann Pilsner — Graan — 3.3 EBC
2 kg (16%) — Weyermann Caramel Wheat Malt — Graan — 125 EBC
1.25 kg (10%) — Weyermann Caraaroma — Graan — 350 EBC
1.25 kg (10%) — Weyermann Chocolate Wheat — Graan — 1050 EBC
Overige (1 kg)
1 kg — Rice Hulls — Toevoeging — 0 EBC
Hop (400 g)
25 g (9 IBU) — Hallertau Tradition 5.9% — Koken — 60 min
25 g (7 IBU) — Hallertauer Mittelfrueh 4.7% — Koken — 60 min
25 g (7 IBU) — Spalter Select 4.7% — Koken — 60 min
25 g (6 IBU) — Tettnang 3.9% — Koken — 60 min
25 g (6 IBU) — Hallertau Tradition 5.9% — Koken — 20 min
25 g (5 IBU) — Hallertauer Mittelfrueh 4.7% — Koken — 20 min
25 g (5 IBU) — Spalter Select 4.7% — Koken — 20 min
25 g (4 IBU) — Tettnang 3.9% — Koken — 20 min
25 g (4 IBU) — Hallertau Tradition 5.9% — Koken — 10 min
25 g (3 IBU) — Hallertauer Mittelfrueh 4.7% — Koken — 10 min
25 g (3 IBU) — Spalter Select 4.7% — Koken — 10 min
25 g (3 IBU) — Tettnang 3.9% — Koken — 10 min
25 g (1 IBU) — Hallertau Tradition 5.9% — Aroma — 20 min whirlpool
25 g (1 IBU) — Hallertauer Mittelfrueh 4.7% — Aroma — 20 min whirlpool
25 g (1 IBU) — Spalter Select 4.7% — Aroma — 20 min whirlpool
25 g (1 IBU) — Tettnang 3.9% — Aroma — 20 min whirlpool
Diversen
5 g — Calcium Chloride (CaCl2) 40% — Maischen
5 g — Epsom Salt (MgSO4) — Maischen
Gist
4 pkg — Lallemand (LalBrew) Nottingham Yeast 82%
598 miljard gistcellen
0.86 miljoen cellen / ml / °P
Vergisten
Hoofdvergisting — 20 °C — 10 dagen
diacetyl rest — 18 °C — 3 dagen
Coldcrash — -1 °C (3 dagen verloop) — 10 dagen
Carbonisatie: 5 g/L
Waterprofiel
Ca2+62
Mg2+15
Na+12
Cl-31
SO42-64
HCO3-173