Om te starten, heb ik deze zomer al mijn basismaterialen voor gistkweek gehaald.
Proefbuizen, buisjes, ent-naalden, voedingsbodem, gistvoeding, alcoholbrander, magneetroerder.
De basis is er , de theoretische kennis, is bijgespijkerd.
Binnenkort volgt de praktijk, met vallen, en opstaan.
Ik ga er vanuit, dat alles niet meteen vlekkeloos gaat lukken, maar ook de mislukkingen,
en leermomenten zal ik zeker meenemen in mijn verslag.
Na elk verslag hoop ik ook adviezen te ontvangen, en op en aanmerkingen zijn dan ook welkom.
De gebruikte technieken zijn een combinatie van ervaringsverslagen van andere, aangevuld met laboratorium technieken.
De laboratoriumtechnieken houden vooral in , hygiënisch werken, besmettingsgevaar verminderen, ontsmetten, en werkwijze.
Alles dat door de gewone mens te doen is, zonder hogere studies.
Dus alles ga ik zelf uitvoeren en fotograferen , en hier plaatsen.
Mijn gistreis van begin tot eind.
Ikzelf ga wilde gist vangen, maar je kan ook gewoon gekochte gist opkweken en gebruiken.
Maar ik wil geen gistproducent wakker schudden, of tegen de haren instrijken wegens falingen, die waarschijnlijk vooral aan mezelf zullen liggen.
En wie weet, vang ik genoeg verschillende gisten, dan kan ik daar nadien weer een smaakpallet verslag van maken.
Tot binnenkort
Proefbuizen, buisjes, ent-naalden, voedingsbodem, gistvoeding, alcoholbrander, magneetroerder.
De basis is er , de theoretische kennis, is bijgespijkerd.
Binnenkort volgt de praktijk, met vallen, en opstaan.
Ik ga er vanuit, dat alles niet meteen vlekkeloos gaat lukken, maar ook de mislukkingen,
en leermomenten zal ik zeker meenemen in mijn verslag.
Na elk verslag hoop ik ook adviezen te ontvangen, en op en aanmerkingen zijn dan ook welkom.
De gebruikte technieken zijn een combinatie van ervaringsverslagen van andere, aangevuld met laboratorium technieken.
De laboratoriumtechnieken houden vooral in , hygiënisch werken, besmettingsgevaar verminderen, ontsmetten, en werkwijze.
Alles dat door de gewone mens te doen is, zonder hogere studies.
Dus alles ga ik zelf uitvoeren en fotograferen , en hier plaatsen.
Mijn gistreis van begin tot eind.
Ikzelf ga wilde gist vangen, maar je kan ook gewoon gekochte gist opkweken en gebruiken.
Maar ik wil geen gistproducent wakker schudden, of tegen de haren instrijken wegens falingen, die waarschijnlijk vooral aan mezelf zullen liggen.
En wie weet, vang ik genoeg verschillende gisten, dan kan ik daar nadien weer een smaakpallet verslag van maken.
Tot binnenkort