-----------------------------------------------------------------------
¦ BrouwVisie Receptrapport ¦
-----------------------------------------------------------------------
Basis------------------------------------------------------------------
Naam recept : DiekPorter biab
Kenmerk : roughue porter
Brouwdatum : 8/9/2015
Biertype : Porter (Robust)
Aantal liters : 20
Gewenst begin SG : 1076 (8.2 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement : 0.0%
Algemeen---------------------------------------------------------------
Totaal benodigd brouwwater: 32.40 liter
Maischdikte : 4.47 l/kg
Maischwater : 0.00 liter
Spoelwater : -0.00 liter
Kooktijd : 90 minuten
Berekende kleur : 604 EBC(BrouwVisie)
Berekende bitterheid : 53 EBU(Glenn Tinseth)
Mout storting----------------------------------------------------------
Zwartemout 3.4 % 0.250 kg 1400 EBC
Chocolademout 13.8 % 1.000 kg 900 EBC
Caramunich 27.6 % 2.000 kg 123 EBC
Pale alemout 55.2 % 4.000 kg 6 EBC
Massa hop--------------------------------------------------------------
Cascade 5.8 % 70 gr 85 Min. 48 EBU
Saaz (CZ) 2.7 % 40 gr 15 Min. 6 EBU
Opmerkingen : -
Gist-------------------------------------------------------------------
Gistsoort : 1335 British Ale II
Opmerkingen : -
Maischschema-----------------------------------------------------------
Maischschema naam: enkelstaps 67
Stap 1: 67°C 60 Min. 4.5 l/kg
Opmerkingen : -
en ja, het was een heel lekker bier. Uitgeschonken op een weekeindje van het fust af, het was een race tegen de IPA welke het eerste op was. De IPA heeft gewonnen, maar dat komt vooral omdat het publiek daar behoefte aan had :)