21
Originele eigen recepten (bier) / Marquise WILHELMINE
« Laatste bericht door Rudolfus Gepost op juli 05, 2020, 11:27:12 am »Pale ale mout Bio 2000gr 6-9 EBC
Tarwemout Ruby Bio 1000gr 40-60 EBC
Roasted Barley Bio 500 gr 1000-1400 EBC
Special B Bio 500gr 300 EBC
Melanoide mout lgt Bio 500gr 40 EBC
Mangrove Jack M36 Liberty Bell Ale yeast.
Brettanomyces Bruxellensis
50gr Fuggle Bio 6.04% Pallets
50gr Opal Bio 8.3% Pallets
Pallets 9 maanden bij 18°C in trommel.
16 liter start
7 liter spoelen
Grainfather.
42°C 30min
56°C 30min
65°C 30min
72°C 30min
Spoelen
Hop toevoegen
100°C 50min
In fermentor af laten koelen tot max 25°C
SG 1050
M36 toevoegen.
Naar ongeveer 1 week (M36 gestopt) de Brettanomyces Bruxellensis toevoegen.
Voordat de Brett toegevoegd wordt verdeelt over 2 Dame-Jeanne's van 15 L en 10 L,
zodat het proces gevolgd kan worden, in een normaal donkere ruimte.
P.S.
Vele zullen zeggen, dat men snel moet koelen, er is een maar....
Brettanomyces lost alles op.
Dit geheel gaat 9 tot 18 maanden vergisten.
Op het moment dat ik dit typ zit ik op 8 maanden, en het bier begint langzaam op smaak te komen.
Het wordt een bier tussen EBC 69 en EBC 90
Zuur bier is voor de liefhebber, is het te zuur naar je zin,
gewoon een jong bier er onder mengen en je hebt geuze.
Tarwemout Ruby Bio 1000gr 40-60 EBC
Roasted Barley Bio 500 gr 1000-1400 EBC
Special B Bio 500gr 300 EBC
Melanoide mout lgt Bio 500gr 40 EBC
Mangrove Jack M36 Liberty Bell Ale yeast.
Brettanomyces Bruxellensis
50gr Fuggle Bio 6.04% Pallets
50gr Opal Bio 8.3% Pallets
Pallets 9 maanden bij 18°C in trommel.
16 liter start
7 liter spoelen
Grainfather.
42°C 30min
56°C 30min
65°C 30min
72°C 30min
Spoelen
Hop toevoegen
100°C 50min
In fermentor af laten koelen tot max 25°C
SG 1050
M36 toevoegen.
Naar ongeveer 1 week (M36 gestopt) de Brettanomyces Bruxellensis toevoegen.
Voordat de Brett toegevoegd wordt verdeelt over 2 Dame-Jeanne's van 15 L en 10 L,
zodat het proces gevolgd kan worden, in een normaal donkere ruimte.
P.S.
Vele zullen zeggen, dat men snel moet koelen, er is een maar....
Brettanomyces lost alles op.
Dit geheel gaat 9 tot 18 maanden vergisten.
Op het moment dat ik dit typ zit ik op 8 maanden, en het bier begint langzaam op smaak te komen.
Het wordt een bier tussen EBC 69 en EBC 90
Zuur bier is voor de liefhebber, is het te zuur naar je zin,
gewoon een jong bier er onder mengen en je hebt geuze.