11
Recepten (overige) / limoncello
« Laatste bericht door Rudolfus Gepost op juli 13, 2020, 08:50:53 pm »Neem één Liter alcohol 96%, schil 8 tot 10 bio-citroenen, haal het wit van de schillen. (bitterheid)
Leg de schillen 6 weken in de alcohol.
Daarna 1200 ml water aan de kook brengen en daar 600gram suiker aan toevoegen.
(Mag ook meer als u van zoeter houd. (tot 750gram))
Af laten koelen, naast de fles (zonder citroenen nu) citroenalcohol.
Dan nu mengen, U hebt dan ongeveer 40%.
Beide dezelfde temperatuur bij mengen, i.v.m. troebelheid.
Geniet ervan.
(dit kan ook met ananas, sinaasappelschil)
Eigenlijk moet er staan haal uw alcohol in Luxemburg, of Duitsland,
en laat u niet afzetten door de regeringen van de lage landen.
Goedkoper is zelf stoken maar dat mag dan weer niet van de wet.
Leg de schillen 6 weken in de alcohol.
Daarna 1200 ml water aan de kook brengen en daar 600gram suiker aan toevoegen.
(Mag ook meer als u van zoeter houd. (tot 750gram))
Af laten koelen, naast de fles (zonder citroenen nu) citroenalcohol.
Dan nu mengen, U hebt dan ongeveer 40%.
Beide dezelfde temperatuur bij mengen, i.v.m. troebelheid.
Geniet ervan.
(dit kan ook met ananas, sinaasappelschil)
Eigenlijk moet er staan haal uw alcohol in Luxemburg, of Duitsland,
en laat u niet afzetten door de regeringen van de lage landen.
Goedkoper is zelf stoken maar dat mag dan weer niet van de wet.