Nieuws:

Mocht iemand problemen met het forum hebben mail vooral: [email protected] om dit te melden!

Hoofdmenu
-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - javaboon

#76
het brouwproces / Re: zaterdag brouwdag
april 12, 2016, 09:43:37 PM
inmiddels zijn we twee weken verder. Het SG is gedaald van 1090 voor enten naar 1012 en dat is boven verwachting goed.  Bottelen dus ! Berekend alcohol% na bottelen vooraf: 9.7 
werkelijk alcohol% na bottelen op basis van SG bepaling: 10.5%
#77
voorsteltopic / Re: Leuk erbij te mogen zijn
april 08, 2016, 05:38:37 PM
Ja en nee. Als je een accijnsdepot hebt, is het toegestaan maar dan wel onder strikte voorwaarden. Het is vrij complex om een depot te krijgen (onder andere eigen gebouw, niet zijnde woning) en veel administratie. Het zou mij wel wat lijken om daar aan te beginnen. Binennkort maar eens een brief naar de douane sturen.
#78
voorsteltopic / Re: Leuk erbij te mogen zijn
april 08, 2016, 03:08:21 PM
aha, tsja destilleren dat mag niet in Nederland dus dat doen we natuurlijk niet :D
#79
voorsteltopic / Re: Leuk erbij te mogen zijn
april 08, 2016, 01:49:54 PM
Hoi Jelle, leuk dat je je geregistreerd hebt. Stoken, bedoel je daarmee bier brouwen of destilleren?
#80
We wachten nog steeds op de review ;-)
#81
het brouwproces / Re: zaterdag brouwdag
maart 24, 2016, 07:11:03 AM
Citaat van: Nasdravi op maart 23, 2016, 03:32:31 PM
Bubbelt hier ook flink!
Moeten we tussendoor ook een keer roeren?
Nee hoor, lekker dicht laten en wachten. #geduld
#82
het brouwproces / Re: zaterdag brouwdag
maart 22, 2016, 09:56:22 PM
het bubbelt lekker in de vergistingskamer. temperatuur verhoogd van 20.4 naar 22.5 om de gist wat actiever te laten worden op het eind
#83
het brouwproces / Re: zaterdag brouwdag
maart 20, 2016, 08:10:48 PM
Het proces van het mout verwarmen heet maischen. Het water met mout vermengd heet beslag. En het proces van de hop koken heet gewoon koken :)

Dryhoppen is het toevoegen van hop na of tijdens het vergistingsproces.  Het proces wat jij beschrijft heet blikbrouwen in combinatie met dryhoppen.
#84
Nog even een followup. De porter was geliefd, het fust was binnen no time op, tijdens een kampeerweekeindje. Goed gedaan dus.
#85
het brouwproces / Re: zaterdag brouwdag
maart 20, 2016, 03:43:36 PM
Was ook reuze gezellig.
#86
het brouwproces / zaterdag brouwdag
maart 16, 2016, 08:29:55 PM
Zaterdag staan er 2 brouwsels op het programma. Een blikbrouw sessie en en volgraan BIAB sessie. Ik hoop op foto's...
#87
Vergeet niet om je fotocamera mee te nemen en een verslag te schrijven :-P
#88
en ja, het was een heel lekker bier. Uitgeschonken op een weekeindje van het fust af, het was een race tegen de IPA welke het eerste op was. De IPA heeft gewonnen, maar dat komt vooral omdat het publiek daar behoefte aan had :)
#89
We wachten nog even op de review....  :D
#90
Originele eigen recepten (bier) / skonvart roughue porter
augustus 10, 2015, 04:51:40 PM

-----------------------------------------------------------------------
¦                       BrouwVisie Receptrapport                       ¦
-----------------------------------------------------------------------

Basis------------------------------------------------------------------
Naam recept               : DiekPorter biab
Kenmerk                   : roughue porter
Brouwdatum                : 8/9/2015
Biertype                  : Porter (Robust)
Aantal liters             : 20
Gewenst begin SG          : 1076 (8.2 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement        : 0.0%

Algemeen---------------------------------------------------------------
Totaal benodigd brouwwater: 32.40 liter
Maischdikte               : 4.47 l/kg
Maischwater               : 0.00 liter
Spoelwater                : -0.00 liter
Kooktijd                  : 90 minuten
Berekende kleur           : 604 EBC(BrouwVisie)
Berekende bitterheid      : 53 EBU(Glenn Tinseth)

Mout storting----------------------------------------------------------
Zwartemout                   3.4 %          0.250 kg       1400 EBC                                                                 
Chocolademout                13.8 %         1.000 kg       900 EBC                                                                     
Caramunich                   27.6 %         2.000 kg       123 EBC                                                                 
Pale alemout                 55.2 %         4.000 kg       6 EBC                                                                   

Massa hop--------------------------------------------------------------
Cascade            5.8 %     70 gr          85 Min.        48 EBU                                                                 
Saaz (CZ)          2.7 %     40 gr          15 Min.        6 EBU                                                                   

Opmerkingen     : -


Gist-------------------------------------------------------------------
Gistsoort                 : 1335 British Ale II

Opmerkingen     : -



Maischschema-----------------------------------------------------------
Maischschema naam: enkelstaps 67
Stap 1: 67°C      60 Min.      4.5 l/kg

Opmerkingen     : -