Nieuws:

Mocht iemand problemen met het forum hebben mail vooral: [email protected] om dit te melden!

Hoofdmenu
-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - javaboon

#1
Hangt er een beetje vanaf, je moet rekening houden met het spoelwater of het in de pan kan. Anders iets minder water gebruiken tijdens het maischen en dan bij het koken iets toevoegen om op het juiste SG te komen
#2
het brouwproces / Re: Crystalmout niet leverbaar
juli 11, 2023, 07:58:54 AM
Cara-Munich, die is vergelijkbaar
#3
Ben benieuwd, ik ga voor het eerst naar 200 liter brouwen toe.
#4
het brouwproces / Re: sg te laag
maart 26, 2023, 10:34:05 AM
Suiker toevoegen zorgt zeker voor een stijging van je SG. Het maakt ook dat je smaakprofiel iets verandert (iets droger bier). Ongeveer 10gr/liter uit mijn hoofd (check het even) dus je zou op 200gr suiker komen. Dat is geen enkel probleem om toe te voegen.
#5
voorsteltopic / Re: Heuvinger brouwerij
februari 24, 2022, 09:15:23 AM
Gezellig, leuk dat je jezelf even voorstelt. Ik zie inderdaad een toename van het aantal meldingen omdat het hobbybrouwen forum het niet doet. Geen probleem, het is gewoon leuk om over je hobby te praten. Toch wens ik Jacques veel sterkte bij het fixen van zijn forum.
#6
voorsteltopic / nieuwe leden
februari 23, 2022, 09:28:48 AM
Het wordt langzaam aan iets drukker hier, gezellig! Ik hoop dat we samen gezellig over onze hobby kunnen kletsen. Ik probeer de boel hier netjes draaiende te houden. Daarbij hoort in mijn ogen ook een relaxte en terughoudende houding als moderator, maar ik zou het wel fijn vinden om een moderator erbij te hebben. Dus als iemand daar de behoefte aan heeft, hoor ik het graag.
#7
Geduld is het belangrijkste ingrediënt van alle bieren :D. Interessant hoe anders dit proces is ten opzichte van een kveik gist, die als een turbo in minder dan een dag de boel vergist.
#8
Graag, ik ben nog niet zo ver dat ik dit biertype wil en kan maken, maar ben wel nieuwsgierig naar de vorderingen.
#9
Het café / Re: Biernamen
januari 01, 2022, 11:25:11 AM
Inspiratie van het moment vaak. Een paar van de leukste:

Skonvart - naar de straat waar ik ooit woonde
afgewerkte olie - dikke porter
devil is a bitch - sterke blonde
Drie keer is scheepsrecht - eerste poging tot een tripel wat een porter is geworden :D 
 
#10
Spannend, wilde beestjes vangen :-D
#11
Originele eigen recepten (bier) / Re: Marquise WILHELMINE
december 29, 2021, 09:53:04 AM
Dank, ik ga dat eens proberen bij de volgende batch, waarschijnlijk ergens begin januari
#12
Originele eigen recepten (bier) / Re: Marquise WILHELMINE
december 25, 2021, 11:43:55 AM
Leuk.

Hoe doe jij dat spoelen overigens in een brewfather? Ik vond spoelen altijd een hoop gedoe en het leverde in mijn beleving niet veel op, maar misschien heb ik het wel mis.
#13
Apparatuur / Re: klarstein Mundschenk 3XL
december 25, 2021, 11:41:58 AM
Ja, ik heb een hop mand, maar totaal vergeten te gebruiken. Het bazooka filter onderin moet ik er ook maar afhalen, dat levert alleen maar problemen op. Ondertussen heb ik ook een koelspiraal gekocht mocht het nog eens gebeuren.

Volgende brouw ergens januari, voorlopig helaas druk met werk.
#14
Originele eigen recepten (bier) / Re: Marquise WILHELMINE
december 14, 2021, 07:14:04 AM
Ik heb nog een paar flessen 0,75 liter van Eanske spontaan uit 2016 geloof ik. Ik wil daar nog wel eens 2 flesjes van ruilen voor wat lekkers als je interesse hebt?
#15
Apparatuur / Re: klarstein Mundschenk 3XL
december 14, 2021, 07:12:33 AM
Het was de eerste keer vooral wennen. Ik kom van een gasgestookte installatie met een biab zak waar het proces flink anders is. Het brouwen is wel veel makkelijker en daar zit gelijk ook het gevaar. Ergens halverwege sloeg het filterbed dicht en trok de pomp de bodem leeg. Mijn fout natuurlijk, ik had de overloop pijp veel te hoog gezet, dat is de beveiliging tegen drooglopen. Ook na het koken de boel afkoelen via een platenkoeler was onhandig, het mesh filter onderin sloeg steeds dicht door de hop pellets. Het is ook niet de geadviseerde wijze van werken, dus dat was les 2.  Ik ga eens kijken of ik dit weekeinde nog eens een batch kan brouwen.

Wat betreft het uit tillen van de mout korf: dat is inderdaad amper te doen. Ik ga daar een takelopstelling lassen, dan mag het geen probleem meer zijn :-)