Nieuws:

Mocht iemand problemen met het forum hebben mail vooral: [email protected] om dit te melden!

Hoofdmenu
-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Topics - bonny himzelluf

#1
Originele eigen recepten (bier) / blond of ipa?
juni 26, 2019, 02:14:03 PM
ik heb nog resten liggen die ik op wil maken in een batch, ik zat er elf aan te denken om een blondje te maken volgens onderstaand recept van "de brakke brouwers". nu kan van elk recept afgeweken worden. dus vandaar mn vraag wat zouden jullie doen met:
3 kilo munich mout, 6 kilo pilsen mout, 1 kilo crystal wheat en 1 kilo pale caramel? de hop en gist moet ik nog inkopen, en wil het liefst alle mout kunnen verwerken. mijn capaciteit is 50 liter, dus wil ergens tussen de 20 en 50 liter maken ben benieuwd naar de reacties
Recept = voor 20 liter,
4650 gram
Pilsmout Arsegan 3 EBC
765 gram
Munichmout Arsegan 15 EBC
470 gram
Caramout Hell Arsegan 25 EBC
13 gram
Saaz hop
75 minuten meekoken
13 gram
Hallertau Herzbrucker hop
75 minuten meekoken
7,5 gram
Saaz hop
10 minuten meekoken
1 zakje
Wyeast 1214 Belgian Abbey gist
17,6 liter
Maiswater
11,7 liter
Spoelwater
#2
Apparatuur / de vraag van vandaag
mei 26, 2019, 08:29:48 PM
wat is het verschil tussen een electrische brouwketel van klarstein, arsegan, brewmonk en nog een paar merken, behalve prijsverschil? ik bedoel meer zit er kwaliteits verschil in? en kun je dit merken met de te brouwen bieren?


ook was ik nieuwschierig of er een verschil zit in een aluminium pan en een rvs pan?
hoor graag van u allen.

mvg Bonny
#3
voorsteltopic / Goedemorgen
mei 20, 2019, 10:52:01 AM
Goedemorgen u Allen,
ik werd getipt via marktplaats over dit forum, omdat ik een klarenstein ketel over wou nemen.
deze was net verkocht, en mij werd verteld dat ik hier op dit forum wel kon zoeken.
vandaar mijn aanwezigheid. wie ben ik? ik ben een beginnende hobbybrouwer uit Vroomshoop gelegen in het mooie Twente, heb 8 batches gebrouwen, waarvan 1 mislukt is, dit waren complete bommen. de kurken zaten er netjes op de fles, maar het glas lag overal. oorzaak was iets teveel honing toegevoegd;-p en een ervaring rijker.
zelf brouw ik met een 50 liter bierfust op gas, maar heb nog niet meer dan 30 liter gebrouwen.
zelf zie ik veel elecktrische installaties, ik gok dat je daarmee beter de temperaturen regelmatiger en beter onder controle kunt houden, vandaar mn zoektocht op marktplaats. graag hoor ik van jullie wat prettiger werkt, en voor en nadelen. maar geloof dat dat een ander topic is:-p
ik kijk hier nog wel even rond, en leer graag van anderen.

tot spreeks, gr Bonny