brouwforum.nl - het forum voor hobbybrouwers

brouwtechniek => het brouwproces => Topic gestart door: javaboon op september 28, 2016, 07:19:23 AM

Titel: nieuwe techniek voor brouwen
Bericht door: javaboon op september 28, 2016, 07:19:23 AM
Het gaat om een cavitatie methode, je hoeft dan niet meer je mout te schroten en de opname van de zetmeel in het water is vele malen beter dan huidige techniek. 

Lees hier hoe dat gaat:

http://www.pbs.org/wgbh/nova/next/physics/extreme-temperature-and-pressure-remove-an-entire-step-of-the-beer-brewing-process/?utm_medium=N%2FA&utm_campaign=nova_next&linkId=29255090
Titel: Re: nieuwe techniek voor brouwen
Bericht door: O-Tempora op september 29, 2016, 01:16:54 AM
deze?   https://www.technologyreview.com/s/602464/this-technology-is-about-to-revolutionize-beer-making/