ik heb nog resten liggen die ik op wil maken in een batch, ik zat er elf aan te denken om een blondje te maken volgens onderstaand recept van "de brakke brouwers". nu kan van elk recept afgeweken worden. dus vandaar mn vraag wat zouden jullie doen met:
3 kilo munich mout, 6 kilo pilsen mout, 1 kilo crystal wheat en 1 kilo pale caramel? de hop en gist moet ik nog inkopen, en wil het liefst alle mout kunnen verwerken. mijn capaciteit is 50 liter, dus wil ergens tussen de 20 en 50 liter maken ben benieuwd naar de reacties
Recept = voor 20 liter,
4650 gram
Pilsmout Arsegan 3 EBC
765 gram
Munichmout Arsegan 15 EBC
470 gram
Caramout Hell Arsegan 25 EBC
13 gram
Saaz hop
75 minuten meekoken
13 gram
Hallertau Herzbrucker hop
75 minuten meekoken
7,5 gram
Saaz hop
10 minuten meekoken
1 zakje
Wyeast 1214 Belgian Abbey gist
17,6 liter
Maiswater
11,7 liter
Spoelwater
3 kilo munich mout, 6 kilo pilsen mout, 1 kilo crystal wheat en 1 kilo pale caramel? de hop en gist moet ik nog inkopen, en wil het liefst alle mout kunnen verwerken. mijn capaciteit is 50 liter, dus wil ergens tussen de 20 en 50 liter maken ben benieuwd naar de reacties
Recept = voor 20 liter,
4650 gram
Pilsmout Arsegan 3 EBC
765 gram
Munichmout Arsegan 15 EBC
470 gram
Caramout Hell Arsegan 25 EBC
13 gram
Saaz hop
75 minuten meekoken
13 gram
Hallertau Herzbrucker hop
75 minuten meekoken
7,5 gram
Saaz hop
10 minuten meekoken
1 zakje
Wyeast 1214 Belgian Abbey gist
17,6 liter
Maiswater
11,7 liter
Spoelwater