Nieuws:

Mocht iemand problemen met het forum hebben mail vooral: [email protected] om dit te melden!

Hoofdmenu
-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - javaboon

#16
Apparatuur / klarstein Mundschenk 3XL
september 20, 2021, 05:22:53 PM
Vandaag een Mundschenk 3XL gekocht. Daar gaan we de komende tijd maar eens mee spelen....
#17
Originele eigen recepten (bier) / Re: Imperial wheat stout
september 16, 2021, 07:19:50 AM
Het lijkt mij een erg moeilijk recept, zowel op de hopgiften als op het maisschema. Wat is je achterliggende gedachte daarbij? Denk je ook dat je vergisting het zo snel haalt met een dergelijk alcohol percentage? 

Of het lekker wordt.... Dat denk ik dan weer wel :-)
#18
voorsteltopic / Re: Ff voorstellen
december 13, 2020, 10:56:06 AM
Hoi Jeroen, leuk dat je er bij komt. We zijn een heel klein forum, maar willen wel lekker vrij en ongedwongen het over brouwen hebben, dus alles mag, niets moet... Ik ben zelf een gelegenheidsbrouwer, heb teveel hobbies tegelijk dus kom er onvoldoende aan toe. Heb een ouderwetse ketel op gas (100 liter) en een 60 liter vergistingsvat in een koelkast als oplossing.
#19
kloon recepten (Bier) / Re: Berliner Weisse
augustus 13, 2020, 09:51:30 AM
Is open laten staan buiten een optie voor je? Wel in de winter had ik begrepen...
#20
Het café / Re: (Bio) recept op maat.
augustus 10, 2020, 10:40:01 AM
Uit de ton is wel met mout neem ik aan? Geen extract spul?
#21
Recepten (overige) / Re: limoncello
juli 14, 2020, 08:12:06 AM
96% alcohol zelf stoken is wel moeilijk
#22
voorsteltopic / Re: Even voorstellen
april 17, 2020, 07:59:04 AM
Hoi Gavjow,

leuk dat je je hier even voorstelt. Ik ben de beheerder van het forum, zelf ook brouwer. Het is hier heel rustig, ooit is dit forum opgezet om een wat relaxter forum te zijn dan hobbybrouwen, maar blijkbaar is de behoefte er niet zo heel erg. Ik zit nog wat te dubben of ik wel door ga met dit forum.
#23
het brouwproces / Re: Gist
november 09, 2019, 11:31:35 PM
Ben heel nieuwsgierig naar de resultaten. Vergisten met een Bret staat bij mij ook nog op de lijst
#24
voorsteltopic / Re: Even voorstellen
november 05, 2019, 07:21:17 AM
Hoi Jan, welkom!  We zijn een beetje stil hier op het moment, ik hoop dat je aanwezigheid meer leven in de brouwerij kan brengen :-)
#25
het brouwproces / Re: Gist
augustus 21, 2019, 08:54:36 PM
good hunting :-)
#26
Originele eigen recepten (bier) / Re: blond of ipa?
juli 06, 2019, 10:28:09 AM
Ah, ok. Die kan rustig richting de 24-26 graden, dan krijg je meer esters. De oudere abdij biertjes waren niet eens gecontroleerd vergist, daar had je altijd smaakverschillen door de temperatuur.  Ik heb ook wel eens een bier ongecontroleerd vergist terwijl het in huis een graad of 28 was. Weliswaar met een US-5 erin, maar toch gaf het een heel andere, iets meer fruitig en drop achtige smaak. Probeer het gewoon maar eens.  Met hogere temperaturen kan het wel zijn dat je ze iets langer moet lageren, het bier kan ook nog flink ontwikkelen in de fles in enkele maanden. 

Ben heel benieuwd!
#27
Originele eigen recepten (bier) / Re: blond of ipa?
juli 03, 2019, 06:35:24 AM
die abbey heeft een vergistingsgraad tussen de 75 en 80% ongeveer. 

Met de rest? tsja, ik maak nog wel eens restjesbier, gewoon bij elkaar gooien met hop die je ook over hebt en een gist kiezen die bij je past. is altijd wel lekker bier :)
#28
Originele eigen recepten (bier) / Re: blond of ipa?
juni 27, 2019, 07:26:42 AM
Met deze ingrediënten zou ik voor een blond gaan. Zeker met die gist gaat dat lekker worden, het is inderdaad een optie om wat hoger in temperatuur te gaan vergisten, dan krijg je misschien wel iets bijzonders.
#29
Apparatuur / Re: de vraag van vandaag
juni 09, 2019, 09:24:54 AM
Volgens mij gewoon prima te gebruiken. De grote verpakkingen van 25 kg zijn ook niet luchtdicht. De smaak kan ietsjes anders zijn, dus voor reproduceerbaarheid van een bepaald recept misschien niet heel handig, alhoewel je daar tussen batches mout ook verschillen hebt. Maar voor een "restjesbier" prima spul hoor. Leuk om mee te expirimenteren.
#30
het brouwproces / Re: 2 of 3 "kook" stappen
juni 09, 2019, 09:21:02 AM
Hmm, ik heb begrepen dat dit niet echt meer een issue is met moderne mouten en je gewoon een 1 staps programma kunt gebruiken. Het geeft marginale verschillen die je in je eindproduct niet gaat terugvinden. De meerstaps maischschema's zijn een erfenis uit het verleden. Bij mij werkt dat prima in ieder geval.