Hier een aantal foto's van mijn porter brouw van vandaag.
Het recept:
-----------------------------------------------------------------------
¦ BrouwVisie Receptrapport ¦
-----------------------------------------------------------------------
Basis------------------------------------------------------------------
Naam recept : DiekPorter biab
Kenmerk : roughue porter
Brouwdatum : 8/9/2015
Biertype : Porter (Robust)
Aantal liters : 20
Gewenst begin SG : 1076 (8.2 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement : 0.0%
Algemeen---------------------------------------------------------------
Totaal benodigd brouwwater: 32.40 liter
Maischdikte : 4.47 l/kg
Maischwater : 0.00 liter
Spoelwater : -0.00 liter
Kooktijd : 90 minuten
Berekende kleur : 604 EBC(BrouwVisie)
Berekende bitterheid : 53 EBU(Glenn Tinseth)
Mout storting----------------------------------------------------------
Zwartemout 3.4 % 0.250 kg 1400 EBC
Chocolademout 13.8 % 1.000 kg 900 EBC
Caramunich 27.6 % 2.000 kg 123 EBC
Pale alemout 55.2 % 4.000 kg 6 EBC
Massa hop--------------------------------------------------------------
Cascade 5.8 % 70 gr 85 Min. 48 EBU
Saaz (CZ) 2.7 % 40 gr 15 Min. 6 EBU
Opmerkingen : Mout storing anders gedaan, 1 kg cara en 1kg special B
Gist-------------------------------------------------------------------
Gistsoort : Mangrove Jack Burton Union M79
Opmerkingen : -
Maischschema-----------------------------------------------------------
Maischschema naam: enkelstaps 67
Stap 1: 67°C 60 Min. 4.5 l/kg
Opmerkingen : -
Zoals te zien is op de foto's past het allemaal nog maar net (of net niet). De smaak van het wort was uitstekend, ik kan niet wachten tot deze vergist is en in de fles mag.
vandaag heel even gesnuffeld aan het vergistingsvat. Ruikt heel erg veelbelovend. Ziet er ook goed uit, lekkere gistschuimkraag erop. De vergisting gaat temperatuurgestuurd op 22 graden.
Nog even een followup. De porter was geliefd, het fust was binnen no time op, tijdens een kampeerweekeindje. Goed gedaan dus.
Was een heerlijke Porter, zeer zeker voor herhaling vatbaar!!:D
Ben echt een Porter Fan!
Maar ik wil binnenkort een 'Smokey' Porter gaan maken.
Heeft er iemand tips hoe dit te gaan brouwen?
Zijn hier speciale Mout soorten voor te kopen?