Koop 10 pakken appelsap, zonder conserveringsmiddel. (10 tot 15 liter)
Of pers zelf appels.
Extra suiker mag maar is zeker niet nodig.
Gooi deze in een vergistingsemmer .
1 zakje cidergist erbij doen.
Laten vergisten.
Als het uitgegist is bottelen met 5 gr per liter suiker.
Beugelfles of bierfles, na eigen keuze.
Laten rusten in een donkere koele ruimte.
Na 10 dagen de eerste testen. (uit koelkast)
Cider van een 5 tot 8 %, na gelang de natuurlijke suikers in je appelsap.
Proost.
Is dat een beetje drinkbaar eigenlijk ?
Zeer goed te drinken, maar neem wel appel(vruchten)sap die je ook gewoon graag drinkt.
Sap dat zonder vergisting niet smaakt, wordt er vaak niet beter op.
Vooral bij warm weer, en geen zin in bier, is de cider een zeer verfrissende dorstlesser.
Met een BBQ, waar bier snel neer kan slaan ,door de vette hap, is het zeker een aanrader.
Ok, Toch eens over nadenken om te proberen dan.