Nieuws:

Mocht iemand problemen met het forum hebben mail vooral: [email protected] om dit te melden!

Hoofdmenu

chouffe kloon

Gestart door javaboon, mei 08, 2016, 09:20:14 AM

Vorige topic - Volgende topic

javaboon

staat nu te pruttelen, gisteren gemaakt met heerlijk weer erbij. Eens kijken of het een lekker biertje wordt.

maischschema is enkelstaps op 63 graden.


-----------------------------------------------------------------------
¦                       BrouwVisie Receptrapport                       ¦
-----------------------------------------------------------------------

Basis------------------------------------------------------------------
Naam recept               : diekebrouw kabouter
Kenmerk                   : kabouter blond
Brouwdatum                : 07-May-16
Biertype                  : Blond(e)
Aantal liters             : 20
Gewenst begin SG          : 1070 (7.7 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement        : 0.0%

Algemeen---------------------------------------------------------------
Totaal benodigd brouwwater: 29.96 liter
Maischdikte               : 5.00 l/kg
Maischwater               : 0.00 liter
Spoelwater                : -0.04 liter
Kooktijd                  : 75 minuten
Berekende kleur           : 11 EBC(BrouwVisie)
Berekende bitterheid      : 31 EBU(Glenn Tinseth)

Mout storting----------------------------------------------------------
Pilsmout 3 EBC               92.3 %         6.000 kg       3 EBC                                                                      
Kandijsuiker (bruin)         7.7 %          0.500 kg       10 EBC                                                                           

Massa hop--------------------------------------------------------------
Cascade            7.0 %     30 gr          75 Min.        29 EBU                                                                  
Saaz (CZ)          6.0 %     18 gr          15 Min.        7 EBU                                                                    

Kruiden----------------------------------------------------------------
Koriander          Tijdens koken            16 gr          5 Min.                                                                     

Gist-------------------------------------------------------------------
Gistsoort                 : 3522 Belgian Ardennes

Maischschema-----------------------------------------------------------
Maischschema naam: Algemeen Maischschema

javaboon

En ik kom net tot de ontdekking dat ik de koriander vergeten ben mee te koken. Dus dat wordt even wennen :-P

javaboon

En het is uitgeprutteld. Tijd voor bottelen. 11 gram/liter voor flink wat prik.

javaboon

eerste smaakproef geeft een duvel karakter. Toch de koriander erin de volgende keer :-D

javaboon

en 11gr/liter bottelsuiker is niet verstandig :-P

O-Tempora

11 gram/liter kan wel.. ander gistsoort gebruiken, bijvoorbeeld champagnegist.
De werkelijkheid is dát wat, als je stopt met erin te geloven, niet weggaat.

javaboon

Nou, nee, niet voor het bottelen, dan knalt de boel de fles uit :-)

O-Tempora

Valt mee, mits voldoende lagerings-tijd en vooral niet te snel bottelen
De werkelijkheid is dát wat, als je stopt met erin te geloven, niet weggaat.