Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - javaboon

Pagina's: 1 2 [3] 4 5 ... 8
31
voorsteltopic / Re: Goedemorgen
« Gepost op: mei 22, 2019, 07:10:13 am »
Ik heb 2 verschillende drukregelaars, 1 30mbar en 1 2 bar. Die laatste is voor het snel opwarmen en daarna rustig de eerste gebruiken. Isolatie moet ik nog om de pan krijgen, dat zou wellicht wel de schommelingen in de hand houden.

32
voorsteltopic / Re: Goedemorgen
« Gepost op: mei 21, 2019, 07:22:59 am »
Hoi Bonny, welkom hier. Electrisch brouwen heeft ook nadelen hoor, het kan (veel) langer duren, het rondpompsysteem kan verstopt raken en aanbranden onderin is ook wel een ding. Zelf brouw ik met een 100 liter pan via BIAB. Ook niet perfect, maar simpel en doeltreffend. Het precies op temperatuur houden van je maisch is inderdaad wel wat lastig. Ik overweeg voor bijverwarming een indirecte methode inmiddels, door een warmtewisselaar of iets dergelijks, maar ben er ook nog niet uit.

Veel plezier op het forum en laat vooral zien wat je doet, altijd interessant !

33
het brouwproces / Re: blikbiertje
« Gepost op: mei 02, 2019, 08:59:01 am »
Zo, blikbiertje gebotteld, 6gram/liter suiker voor een beetje prik. Smaak tussen door was best wel redelijk. Komt niet in de buurt van een volgraan brouw maar het is ook geen slecht spul.

34
Recepten (overige) / Re: appelcider
« Gepost op: mei 02, 2019, 08:57:26 am »
Ok, Toch eens over nadenken om te proberen dan.

35
Recepten (overige) / Re: appelcider
« Gepost op: april 30, 2019, 08:39:53 am »
Is dat een beetje drinkbaar eigenlijk ?

36
het brouwproces / blikbiertje
« Gepost op: april 22, 2019, 04:29:09 pm »
Ik vond gisteren een blikbiertje wat 2015 over de datum was gegaan. Dat leek me wel een leuk expiriment. Water erbij, gist erbij en gaan...... een beetje dan. De bijgeleverde gist deed niet zo veel meer, was niet vitaal genoeg blijkt wel. Na 2 dagen aankijken het vat toch maar open getrokken en er een zakje us5 gist (uit de koelkast maar ook al 2 jaar over de datum) erbij en nog geen 3 minuten later staat mijn waterslot bijna te ontploffen. #volgas :-)

38
Apparatuur / Re: hoe heet die italiaanse webshop ook al weer
« Gepost op: april 02, 2019, 01:29:57 pm »

39
Apparatuur / hoe heet die italiaanse webshop ook al weer
« Gepost op: april 02, 2019, 01:27:14 pm »
Ik weet dat er een brouw artikelen webshop is in italie, maar ben even het adres kwijt. Iemand ?

40
Software / Re: brouwvisie of brouwhulp?
« Gepost op: april 01, 2019, 07:11:51 am »
Ik mag jouw denkwijze wel :D Mijn recepten en brouwwijze is ook mijn eigen ding, daar hoef ik geen advies van anderen voor. Hooguit inderdaad wat input van bijzondere recepten etc.

41
Het café / Re: Bierboeken.
« Gepost op: maart 27, 2019, 06:52:50 am »
Ik heb er totaal geen ervaring mee. Heb in 2016 een 12 tal flessen eanske spontaan gekocht (de pale en de dark) met de verwachting dat ik het wel aardig zou vinden. Dat was voor mij echter een veel te heftig bier, wel complex, maar erg sterk en dat trek ik niet.  Heb nog aardig wat flessen staan, zal die binnenkort eens te ruil aanbieden.

42
Het café / Re: Bierboeken.
« Gepost op: maart 26, 2019, 07:13:19 am »
Wat zorgt voor het zuurtje in een American Sour?

43
het brouwproces / Re: Hoeveel liter spoelwater
« Gepost op: maart 26, 2019, 07:12:18 am »
Werkt dat een beetje lekker zo' n grainfather? Zelf heb ik een 100 liter ketel met een biab, waardoor ik redelijk lui kan brouwen, ik spoel bijvoorbeeld niet na en zit in 1 pan van start tot eind.

44
Originele eigen recepten (bier) / Re: zuur bier
« Gepost op: maart 24, 2019, 08:09:36 am »
volgens mij moet ik hier nog wat doen aan layout issues.

45
voorsteltopic / Re: Rudolfus meldt zich aan
« Gepost op: maart 24, 2019, 08:08:39 am »
Hoi Ralf, leuk dat je je even voorstelt. Het is inderdaad bijzonder rustig hier, dat komt vooral omdat de gevestigde orde zich op hobbybrouwen.nl bevindt. Ik heb een tijd geleden dit forum opgezet om wat meer open en toegankelijker te kunnen kletsen over bier brouwen. Drukker worden gaat maar op 1 manier en dat is door veel te schrijven over je brouwen. De afgelopen 3 jaar ben ik vooral bezig geweest met het bouwen van een nieuw huis en begin nu pas weer een beetje op te starten en al mijn brouwspullen van het stof af te krijgen.

Dus superleuk dat je hier ook wat schrijft, welkom en als je wilt, kun je ook meehelpen aan de opbouw.

Pagina's: 1 2 [3] 4 5 ... 8