Nieuws:

Mocht iemand problemen met het forum hebben mail vooral: [email protected] om dit te melden!

Hoofdmenu
-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Topics - mathijswildeboer

#1
Originele eigen recepten (bier) / Imperial wheat stout
september 15, 2021, 09:01:34 PM
Hallo

Graag jullie mening over het volgende Stout recept

Sweet Wheat Imperial stout
American-Style Imperial Stout
13.0% / 28 °P
Recept door
Mathijs Wildeboer


Volmout


BIAB (No sparge)
78% efficiëntie
Batchvolume: 25 L
Kooktijd: 60 min


Maischwater: 36.79 L
Totaal water: 36.79 L
Kookvolume: 28.56 L
SG voor koken: 26.1 °P


Kenmerken
Begin SG: 28 °P
Eind SG: 5.3 °P
IBU (Tinseth): 63
BU/GU: 0.53
Kleur: 162 EBC 


Maischen
Mashing in — 48 °C — 0 min
Protine Rest — 52 °C — 20 min
Beta Amylases — 62 °C — 50 min
Beta/Alfa amylases — 68 °C — 30 min
Alfa amylases — 72 °C — 20 min
Mash Out — 78 °C — 5 min


Mouten (12.5 kg)
4 kg (32%) — Weyermann Dark Wheat Malt — Graan — 17 EBC
4 kg (32%) — Weyermann Pilsner — Graan — 3.3 EBC
2 kg (16%) — Weyermann Caramel Wheat Malt — Graan — 125 EBC
1.25 kg (10%) — Weyermann Caraaroma — Graan — 350 EBC
1.25 kg (10%) — Weyermann Chocolate Wheat — Graan — 1050 EBC


Overige (1 kg)
1 kg — Rice Hulls — Toevoeging — 0 EBC


Hop (400 g)
25 g (9 IBU) — Hallertau Tradition 5.9% — Koken — 60 min
25 g (7 IBU) — Hallertauer Mittelfrueh 4.7% — Koken — 60 min
25 g (7 IBU) — Spalter Select 4.7% — Koken — 60 min
25 g (6 IBU) — Tettnang 3.9% — Koken — 60 min
25 g (6 IBU) — Hallertau Tradition 5.9% — Koken — 20 min
25 g (5 IBU) — Hallertauer Mittelfrueh 4.7% — Koken — 20 min
25 g (5 IBU) — Spalter Select 4.7% — Koken — 20 min
25 g (4 IBU) — Tettnang 3.9% — Koken — 20 min
25 g (4 IBU) — Hallertau Tradition 5.9% — Koken — 10 min
25 g (3 IBU) — Hallertauer Mittelfrueh 4.7% — Koken — 10 min
25 g (3 IBU) — Spalter Select 4.7% — Koken — 10 min
25 g (3 IBU) — Tettnang 3.9% — Koken — 10 min
25 g (1 IBU) — Hallertau Tradition 5.9% — Aroma — 20 min whirlpool
25 g (1 IBU) — Hallertauer Mittelfrueh 4.7% — Aroma — 20 min whirlpool
25 g (1 IBU) — Spalter Select 4.7% — Aroma — 20 min whirlpool
25 g (1 IBU) — Tettnang 3.9% — Aroma — 20 min whirlpool

Diversen
5 g — Calcium Chloride (CaCl2) 40% — Maischen
5 g — Epsom Salt (MgSO4) — Maischen


Gist
4 pkg — Lallemand (LalBrew) Nottingham Yeast 82%
598 miljard gistcellen
0.86 miljoen cellen / ml / °P


Vergisten
Hoofdvergisting — 20 °C — 10 dagen
diacetyl rest — 18 °C — 3 dagen
Coldcrash — -1 °C (3 dagen verloop) — 10 dagen


Carbonisatie: 5 g/L


Waterprofiel
Ca2+62
Mg2+15
Na+12
Cl-31
SO42-64
HCO3-173