Auteur Topic: (Bio) recept op maat.  (gelezen 408 keer)

Rudolfus

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 42
  • Karma: +0/-0
    • Bekijk profiel
(Bio) recept op maat.
« Gepost op: augustus 09, 2020, 10:20:10 am »
Heb laatst een recept op maat gekocht.
Ook een recept uit een ton ergens anders gekocht.
Dacht "ik zal eens kijken ,of er een verschil is".
Als je dus het recept op maat koopt, weet je ,deze spullen zijn vers verpakt.
Uit de ton (met tht datum) weet je dat je niet met verse producten werkt.
Beide hadden een perfecte beschrijving, maar wat betreft smaak, 
stak het recept op maat er met kop en schouders bovenuit.
Beide waren goed te drinken, maar de volheid , en het mondgevoel scheelde dag en nacht.
Heb gewoon het pils gepakt, omdat ik wilde vergelijken.
Ligt dit nu aan de kwaliteit van het materiaal, de verschillende grondstoffen. (verschillende mouterij, andere granen)
ik weet het niet, maar het was frappant.
Vrienden hebben het (ton)bier met smaak opgedronken.
Het vers op maat heb ik voor mezelf in de koeling staan.
Mijn leverancier heeft het "bio recept op maat" maar dat heb ik niet gepakt.
Normaal brouw ik alleen bio, met bio mout en bio hop.
Kost wat meer, maar anders kan ik beter bij de slijter bier gaan halen.
Gewoon en bio is appels met peren vergelijken, en mijn leverancier maakt mijn moutstort op maat.
En als ik wil ,is het dan ook meteen geschroot, en dit voor ,in mijn ogen, weinig.
Leuk probeersel, maar houd het nu verder dus weer bij mijn eigen stort.
In 3 weken bier brouwen is als een one night stand. Voorbij voor het interessant wordt.
Zuur bier brouwen is als een echte relatie, het wordt beter met de tijd.

javaboon

  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Berichten: 85
  • Karma: +1/-0
    • Bekijk profiel
Re: (Bio) recept op maat.
« Reactie #1 Gepost op: augustus 10, 2020, 10:40:01 am »
Uit de ton is wel met mout neem ik aan? Geen extract spul?

Rudolfus

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 42
  • Karma: +0/-0
    • Bekijk profiel
Re: (Bio) recept op maat.
« Reactie #2 Gepost op: augustus 11, 2020, 12:53:46 pm »
Uiteraard, anders zijn we nog appels en peren aan het vergelijken. Extract is een heel ander product, en de samenstelling is dan totaal niet te interpreteren.
In 3 weken bier brouwen is als een one night stand. Voorbij voor het interessant wordt.
Zuur bier brouwen is als een echte relatie, het wordt beter met de tijd.