Auteur Topic: limoncello  (gelezen 284 keer)

Rudolfus

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 42
  • Karma: +0/-0
    • Bekijk profiel
limoncello
« Gepost op: juli 13, 2020, 08:50:53 pm »
Neem één Liter alcohol 96%, schil 8 tot 10 bio-citroenen, haal het wit van de schillen. (bitterheid)
Leg de schillen 6 weken in de alcohol.
Daarna 1200 ml water aan de kook brengen en daar 600gram suiker aan toevoegen.
(Mag ook meer als u van zoeter houd. (tot 750gram))
Af laten koelen, naast de fles (zonder citroenen nu) citroenalcohol.
Dan nu mengen, U hebt dan ongeveer 40%.

Beide dezelfde temperatuur bij mengen, i.v.m. troebelheid.
Geniet ervan. 
(dit kan ook met ananas, sinaasappelschil)

Eigenlijk moet er staan haal uw alcohol in Luxemburg, of Duitsland, 
en laat u niet afzetten door de regeringen van de lage landen.
Goedkoper is zelf stoken maar dat mag dan weer niet van de wet.
In 3 weken bier brouwen is als een one night stand. Voorbij voor het interessant wordt.
Zuur bier brouwen is als een echte relatie, het wordt beter met de tijd.

javaboon

  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Berichten: 85
  • Karma: +1/-0
    • Bekijk profiel
Re: limoncello
« Reactie #1 Gepost op: juli 14, 2020, 08:12:06 am »
96% alcohol zelf stoken is wel moeilijk

Rudolfus

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 42
  • Karma: +0/-0
    • Bekijk profiel
Re: limoncello
« Reactie #2 Gepost op: juli 16, 2020, 12:20:03 pm »
Grainfather of T500 met still spirits reflux condensor geeft probleemloos 93%.
Het bezit van een stookinstallatie is overigens, zonder vergunning, al strafbaar.
Maar ze zijn wel vrij bij een gespecialiseerde stookwinkel te verkrijgen.
Wie 10 liter Limoncello of iets dergelijks per jaar drinkt,
is voordeliger uit om alcohol te halen bij de slijter.
In 3 weken bier brouwen is als een one night stand. Voorbij voor het interessant wordt.
Zuur bier brouwen is als een echte relatie, het wordt beter met de tijd.