Auteur Topic: Gisten en hun eigenschappen  (gelezen 543 keer)

Rudolfus

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 42
  • Karma: +0/-0
    • Bekijk profiel
Gisten en hun eigenschappen
« Gepost op: juli 05, 2020, 11:56:21 am »
Kleine opzet van gisten

BrewfermBlancheBovengist18-24°C5-8gr /10 liter
LagerOndergist12-15°C3-6gr/10 Liter
TopBovengist18-25°C6gr/10 Liter
Bulldog BrewsB1 Universal AleBovengist18-23°C10gr/20-25L
B4 English AleBovengist16-21°C10gr/20-25L
B5 American WestBovengist16-21°C10gr/20-25L
B16 Belgian SaisonBovengist18-30°C10gr/20-25L
B19 Belgian TrapixBovengist18-25°C10gr/20-25L
B23 Steam LagerOndergist13-20°C10gr/20-25L
B34 German LagerOndergist9-14/C10gr/20-25L
B38 Amber LagerOndergist9-14°C10gr/20-25L
B44 European AleBovengist15-21°C10gr/20-25L
B49 Bavarian WheatBovengist18-25°C10gr/20-25L
In 3 weken bier brouwen is als een one night stand. Voorbij voor het interessant wordt.
Zuur bier brouwen is als een echte relatie, het wordt beter met de tijd.

Rudolfus

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 42
  • Karma: +0/-0
    • Bekijk profiel
Re: Gisten en hun eigenschappen
« Reactie #1 Gepost op: juli 05, 2020, 11:59:16 am »
CrossmyloofBelgian Ale YeastBovengist15-28°C
Californian Common YeastOndergist17-22°C
Kölsch YeastOndergist17-22°C
Bovengist18-28°C
Us Pale Ale YeastBovengist18-25°C
KristalweizenBovengist15-28°C
Real Ale YeastBovengist18-25°C
FermentisSafAle S-33Bovengist15-24°C11,5gr/20-30 Liter
SafAle T-58Bovengist15-20°C11,5gr/20-30 Liter
SafAle S-04Bovengist18-24°C5-8gr/10 Liter
SafAle US-05 (56)15-24°C5-8gr/10 Liter
SafAle WB-06Bovengist15-24°C5-8gr/10 Liter
SafAle W-34/70Bovengist10-14°C8-12gr/10 Liter
SafAle K-97Bovengist15-20°C (12-25°C)5-8gr/10 Liter
SafAle BE-13418-28°C11,5gr/20-30 Liter
SafLager S-23Ondergist9-15°C8-12gr/10 Liter
SafLager S-189Ondergist12-15°c  (9-22°C)Temp. Afhankelijk
SafAle F-2nvt
SafAle B-256Bovengist15-25°C11,5gr/20-30 Liter
AbbayeBovengist12-25°C11,5gr/20-30 Liter
Giga yeastGY00118-25°C
GY0029-13°C
GY00320-25°C
GY00513-21°C
GY00719-25°C
GY01118-25°C
GY01418-27°C
GY01519-23,°C
GY01613-20°C
GY01718-26°C
GY01818-27°C
GY02018-23°c
GY02115-23°C
GY02718-27°C
GY02818-27°C
GY02919-24°C
GY0309-15°C
GY031 18-24°C
GY04418-24°C
GY04510-15°C
GY04718-27°C
GY04818-27°C
GY05417-24°C
GY07720-27°C
GY08018-22°C
GB001Bacteria
GB002Bacteria
GB110Bacteria
GB121Bacteria
GB122Bacteria
GB123Bacteria
GB124Bacteria
GB144Bacteria
GB150Bacteria
GB159Bacteria
GozdawaGerman Lager W35 Ondergist12-22°C
Czech Pilsner 18 Ondergist9-20°C
Pure Ale 7 Bovengist16-32°C (<20° neutr.)
Old German Altbier 9 Bovengist12-25°C
U.S. West Coast Bovengist14-24°C
Bavarian Wheat 11 Bovengist20-32°C (>24° banaan)
Fruit Blanche G1 Bovengist20-32°C 
Classic Belgian Witbier Bovengist16-25°C
Belgian Fruit & Spicy Ale Bovengist18-30°C
Porter & Kvass Bovengist16-32°C
In 3 weken bier brouwen is als een one night stand. Voorbij voor het interessant wordt.
Zuur bier brouwen is als een echte relatie, het wordt beter met de tijd.

Rudolfus

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 42
  • Karma: +0/-0
    • Bekijk profiel
Re: Gisten en hun eigenschappen
« Reactie #2 Gepost op: juli 05, 2020, 12:01:54 pm »
Imperial    ALESA01 HouseBovengist16-21°C
A04 BarbarianBovengist16-21°C
A07 FlagshipBovengist16-22°C
A09 PubBovengist18-21°C
A10 DarknessBovengist17-22°C
A15 IndependenceBovengist16-22°C
A18 JoystickBovengist16-21°C
A20 CitrusBovengist19-27°C
A24 Dry HopBovengist18-23°C
A31 TartanBovengist18-21°C
A38 JuiceBovengist18-21°C
German ALESG01 StefonBovengist17-23°C
G02 KaiserBovengist13-18°C
Wild & SoursF08 Sour Batch KidzBovengist20-24°C
W15 Suburban BrettHergister18-23°C
SeasonalsA43 Loki16-37°C
Belgian ALESB44 WhiteoutBovengist17-22°C
B45 GnomeBovengist18-24°C
B48 Triple DoubleBovengist18-25°C 
B51 WorkhorseBovengist18-25°C
B56 RusticBovengist20-27°C
B63 MonasticBovengist20-26°C
B64 NapoleonBovengist18-26°C
LagersL05 CablecarOndergist13-18°c
L13 GlobalOndergist8-13°C
L17 HarvestOndergist10-16°C
L28 UrkelOndergist11-14°C
LallemandDiamond LagerOndergist10-15°C5-8gr/10 Liter
Munich ClassicBovengist17-22°C11,5gr/20-30 Liter
London ESBOndergist18-22°C11,5gr/20-30 Liter
AbbayeBovengist17-23°C1gr/10 Liter
BRY-97Bovengist17-23°C11gr/10-15 Liter
Windsor aleBovengisttot 7%15-22°C11gr/10-15 Liter
Munich ClassicBovengist17-22°C11gr/10-20 Liter
Belle SaisonBovengist15-35°C1gr/10 Liter
CBC-1nvt1gr/10 Liter
Notingham AleBovengist10-22°C1gr/10 Liter
Mangrove JacksM15- Empire AleBovengist18-22°C1-2gr/10 Liter
M20 Bavarian Wheat YeastBovengist18-30°C1-2gr/10 Liter
M21 Belgian WiteBovengist18-25°C1-2gr/10 Liter
M29 French SaisonBovengist26-32°C1-2gr/10 Liter
M31 Belgian TripelBovengist18-28°C1-2gr/10 Liter
M36 Liberty Bell AleBovengist18-23°C1-2gr/10 Liter
M41 Belgian AleBovengist18-28°C1-2gr/10 Liter
M42 New World Strong AleBovengist16-22°C1-2gr/10 Liter
M44 US West CoastBovengist18-23°C1-2gr/10 Liter
M47 Belgian AbbeyBovengist18-25°C1-2gr/10 Liter
M54 Californian LagerOndergist18-20°C2-3gr/10 Liter
M76 Bavarian LagerOndergist8-14°C2-3gr/10 Liter
M84 Bohemian Lager YOndergist10-15°C2-3gr/10 Liter
In 3 weken bier brouwen is als een one night stand. Voorbij voor het interessant wordt.
Zuur bier brouwen is als een echte relatie, het wordt beter met de tijd.

Rudolfus

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 42
  • Karma: +0/-0
    • Bekijk profiel
Re: Gisten en hun eigenschappen
« Reactie #3 Gepost op: juli 05, 2020, 12:04:42 pm »
MauribrewAle 514Bovengist22°C1gr/10 Liter
DraughtBovengist13-23°C1,5gr/10 Liter
Lager 479Ondergist10-15°C2gr/10 Liter
WeissBovengist15-30°C1gr/10 Liter
Omega Yeast                       AlesOYL-05211%18-22°CVloeibaar
OYL-02110%18-24°CVloeibaar
OYL-04410%18-21°CVloeibaar
OYL-20010%24-29°CVloeibaar
OYL-00411%16-23°CVloeibaar
British AlesOYL-00610%18-22°CVloeibaar
OYL-01110%18-23°CVloeibaar
OYL-0169%18-22°CVloeibaar
OYL-00512%17-22°CVloeibaar
Belgian AlesOYL-02412%18-26°CVloeibaar
OYL-02811-12%18-26°CVloeibaar
OYL-04212%21-29°CVloeibaar
Norwegian AlesOYL-05711%17-37°CVloeibaar
OYL-06112%20-37°CVloeibaar
OYL-09112%21-35°CVloeibaar
LagersOYL-1149%11-17°CVloeibaar
Bretts and BlendsOYL-21710%20-27°CVloeibaar
OYL-21011%20-27°CVloeibaar
OYL-21111%20-27°CVloeibaar
OYL-21211%20-27°CVloeibaar
OYL-21811%20-29°CVloeibaar
Bacterial culturesOYL-605Bacteria20-35°CVloeibaar
HybridsOYL-50011%18-26°CVloeibaar
In 3 weken bier brouwen is als een one night stand. Voorbij voor het interessant wordt.
Zuur bier brouwen is als een echte relatie, het wordt beter met de tijd.

Rudolfus

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 42
  • Karma: +0/-0
    • Bekijk profiel
Re: Gisten en hun eigenschappen
« Reactie #4 Gepost op: juli 05, 2020, 12:06:10 pm »
Weihestephan   PilsW105Ondergist8-14°C
W107
W111 8-14°C
W159 8-14°C
W164 10-14°C
W168 10-16°C
W1939-14°C
W19510-14°C
W34/70Ondergist10-14°C
W34/78Ondergist9-14°C
W599-14°C
W66/70Ondergist6-14°C
W69 9-14°C
W729-14°C
W8410-14°C
W109Ondergist8-14°C
W120 
W127Bovengist18-20°C
W149Bovengist16-23°C
W175Bovengist16-23°C
W205Bovengist16-23°C
W214Bovengist16-23°C
W216
W362Bovengist18-20°C
W68Bovengist16-23°C
W138Bovengist15-21°C Alt 18-21°C Ale
W148Bovengist15-21°C Alt 18-21°C Ale
W165Bovengist15-23°C
W174Bovengist18-21°C
W184Bovengist15-23°C
W192Bovengist15-21°C
W208Bovengist16-23°C
W238Bovengist15-23°C
W177Bovengist15-23°C
W378Bovengist16-23°C
W100Bovengist20-23°C
W210Bovengist18-23°C
W21121-23°C
W21321-23°
W306Bovengist16-23°C
W37618-23°C 
WDB 24Nagist Lambic21-30°C
WSL 17lage gisting13-16°C
Saccharomycodes ludwigii
In 3 weken bier brouwen is als een one night stand. Voorbij voor het interessant wordt.
Zuur bier brouwen is als een echte relatie, het wordt beter met de tijd.

Rudolfus

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 42
  • Karma: +0/-0
    • Bekijk profiel
Re: Gisten en hun eigenschappen
« Reactie #5 Gepost op: juli 05, 2020, 12:07:42 pm »
White Labs   WLP001 California AleBovengist20-23°C
(vloeibaar)WLP002 English AleBovengist18-20°C
 WLP003 German Ale IIBovengist18-21°C
WLP004 Irish AleBovengist18-20°C
WLP005 British AleBovengist18-21°C
WLP007 Dry English AleBovengist18-21°C
WLP008 East Coast AleBovengist20-23°C
WLP011 European AleBovengist18-21°C
WLP013 London AleBovengist19-22°C
WLP023 Burton AleBovengist20-23°C
WLP028 Edinburgh AleBovengist18-21°C
WLP029 German Ale/KolschBovengist18-21°C
WLP036 Dusseldorf AltBovengist18-21°C
WLP041 Pacific AleBovengist18-20°C
WLP051 California Ale VBovengist19-21°C
WLP060 American Ale BlendBovengist20-22°C
WLP080 Cream Ale BlendBovengist18-21°C
WLP090 San Diego SuperBovengist18-20°C
WLP095 Burlington AleBovengist19-21°C
WLP099 Super High Gravity AleBovengist18-21°C
WLP300 Hefeweizen AleBovengist20-22°C
WLP320 American Hefeweizen ABovengist18-21°C
WLP351 Bavarian Weizen AleBovengist19-21°C
WLP380 Hefeweizen Ale VIBovengist19-21°C
WLP400 Belgian Wit AleBovengist19-23°C
WLP500 Trappist AleBovengist18-22°C
WLP530 Abbey AleBovengist19-22°C
WLP545 Belgian Strong AleBovengist19-22°C
WLP550 Belgian AleBovengist20-26°C
WLP565 Belgian Saison AleBovengist20-24°C
WLP566 Saison II AleBovengist20-26°C
WLP568 Saison Ale BlendBovengist21-27°C
WLP570 Belgian Golden AleBovengist20-24°C
WLP575 Belgian Ale BlendBovengist20-24°C
WLP590 French Saison AleBovengist20-24°C
WLP644 Brettanomyces
Bruxellencis troisLambic gist21-30°C
WLP 645 Brett. ClausseniiLambic gist21-30°C
WLP650 Brett. BruxellensisLambic gist21-30°C
WLP653 Brett. LambicusLambic gist21-30°C
WLP655 Belgian Sour Mix 1Lambic gist21-30°C
WLP665 Flemish Ale BlendLambic gist20-26°C
WLP672 Lactobacillus BrevisLambic gistVoor zuring
WLP677 Lactobacillus DelbrueckiLambic gistVoor zuring
WLP800 Pilsner LagerOndergist10-13°C
WLP802 Czech Budejovice LagerOndergist10-13°C
WLP810 San Francisco LagerOndergist14-18°C
WLP815 Danish LagerOndergist10-13°C
WLP820 Oktoberfest LagerOndergist11-14°C
WLP830 German LagerOndergist10-13°C
WLP833 German Bock LagerOndergist9-13°C
WLP828 Southern German LagerOndergist10-13°C
WLP840 American LagerOndergist10-13°C
WLP850 Copenhagen LagerOndergist10-14°C
WLP862 Cry HavocOndergist20-23°C
WLP940 Mexican LagerOndergist10-13°C
WYEAST1007 German AleHybridegist13-20°C
(vloeibaar)1010 American WheatBovengist14-23°C
1028 London AleBovengist15-22°C
1056 American AleBovengist15-22°C
1084 Irish AleBovengist16-22°C
1098 British AleBovengist18-22°C
1099 Whitbread AleBovengist18-24°C
1187 Ringwood AleBovengist18-23°C
1214 Belgian AbbeyBovengist20-24°C
1272 American Ale IIBovengist15-22°C
1275 Thames ValleyBovengist16-22°C
1318 London Ale IIIBovengist18-23°C
1332 Northwest AleBovengist18-24°C
1335 British Ale IIBovengist17-24°C
1388 Belgian Strong AleBovengist18-27°C
1469 West Yorkshire AleBovengist18-22°C
1728 Scottish AleBovengist13-24°C
1762 Belg Abbey-2Bovengist18-24°C
1968 London ESB AleBovengist18-22°C
2000 Budvar LagerOndergist9-13°C
2001 Urquell LagerOndergist9-13°C
2007 Pilsener LagerOndergist9-13°C
2042 Danish LagerOndergist8-13°C
2112 California LagerOndergist14-20°C
2124 Bohemian LagerOndergist8-22°C
2206 Bavarian LagerOndergist8-14°C
2278 Czech PilsOndergist10-14°C
2308 Munich LagerOndergist9-13°C
2565 KolschHybride gist13-21°C
3056 Bavarian Wheat BlendBovengist18-23°C
3068 Weihenst WheatBovengist18-24°C
3278 Belg LambicLambic gist17-24°C
3333German WheatBovengist17-24°C
3463 Forbidden FruitBovengist17-24°C
3522 Belgian ArdennesBovengist18-24°C
3638 Bavarian WheatBovengist18-24°C
3711 French SaisonBovengist18-25°C
3724 Belgian Saison AleBovengist21-35°C
3763 Roeselaere Ale BlendLambic gist18-30°C
3787 Trap High GravityBovengist18-25°C
3942 Belgian WheatBovengist18-23°C
3944 Belgian WitbierBovengist16-24°C
5112 Brett. Bruxel.Lambic gist15-24°C
5335 LactobacillusLambic gistMelkzuur
5733 PediococcusLambic gistMelkzuur
In 3 weken bier brouwen is als een one night stand. Voorbij voor het interessant wordt.
Zuur bier brouwen is als een echte relatie, het wordt beter met de tijd.