Auteur Topic: Marquise WILHELMINE  (gelezen 102 keer)

Rudolfus

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 42
  • Karma: +0/-0
    • Bekijk profiel
Marquise WILHELMINE
« Gepost op: juli 05, 2020, 11:27:12 am »
Pale ale mout            Bio  2000gr  6-9 EBC
Tarwemout Ruby       Bio  1000gr  40-60 EBC
Roasted Barley          Bio  500 gr   1000-1400 EBC
Special B                   Bio  500gr     300 EBC
Melanoide mout lgt Bio  500gr      40 EBC

Mangrove Jack M36 Liberty Bell Ale yeast.
Brettanomyces Bruxellensis
50gr Fuggle  Bio 6.04% Pallets
50gr Opal     Bio 8.3%   Pallets
Pallets 9 maanden bij 18°C in trommel.
16 liter start 
7 liter spoelen

Grainfather.

42°C  30min
56°C  30min
65°C  30min
72°C  30min 
Spoelen
 
Hop toevoegen
100°C 50min 
In fermentor af laten koelen tot max 25°C
SG 1050
M36 toevoegen.
Naar ongeveer 1 week (M36 gestopt) de Brettanomyces Bruxellensis toevoegen.
Voordat de Brett toegevoegd wordt verdeelt over 2 Dame-Jeanne's van 15 L en 10 L,
zodat het proces gevolgd kan worden, in een normaal donkere ruimte.

P.S.
Vele zullen zeggen, dat men snel moet koelen, er is een maar....
Brettanomyces lost alles op.
Dit geheel gaat  9 tot 18 maanden vergisten.
Op het moment dat ik dit typ zit ik op 8 maanden, en het bier begint langzaam op smaak te komen.
Het wordt een bier tussen EBC 69 en EBC 90 
Zuur bier is voor de liefhebber, is het te zuur naar je zin, 
gewoon een jong bier er onder mengen en je hebt geuze.
In 3 weken bier brouwen is als een one night stand. Voorbij voor het interessant wordt.
Zuur bier brouwen is als een echte relatie, het wordt beter met de tijd.