Auteur Topic: zuur bier  (gelezen 481 keer)

Rudolfus

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 24
  • Karma: +0/-0
    • Bekijk profiel
zuur bier
« Gepost op: maart 23, 2019, 08:40:11 pm »
[font="Verdana","Arial","Helvetica",sans-serif]Pilsmout       4 EBC   3500 gr[/font][/color]
[font="Verdana","Arial","Helvetica",sans-serif]Caramout 120 EBC   1000 gr[/font][/color]
[font="Verdana","Arial","Helvetica",sans-serif]Maisvlokken               500 gr[/font][/color]

[font="Verdana","Arial","Helvetica",sans-serif]Hop Fuggle      4%-7%    20 gr[/font][/color]
[font="Verdana","Arial","Helvetica",sans-serif]Hop Goldings   4%-8%    20 gr[/font][/color]
[font="Verdana","Arial","Helvetica",sans-serif]Gist Wyeast 3763 Roeselaere Ale Blend[/font][/color]
[font="Verdana","Arial","Helvetica",sans-serif]Maischwater 2.5 L/kg[/font][/color]
[font="Verdana","Arial","Helvetica",sans-serif]Spoelwater 15 L[/font][/color]

[font="Verdana","Arial","Helvetica",sans-serif]55°C 30 min[/font][/color]
[font="Verdana","Arial","Helvetica",sans-serif]64°C 45 min[/font][/color]
[font="Verdana","Arial","Helvetica",sans-serif]na 30 minuten maisvlokken toevoegen.[/font][/color]
[font="Verdana","Arial","Helvetica",sans-serif]72°C 15 min[/font][/color]
[font="Verdana","Arial","Helvetica",sans-serif]spoelen +/-78°C[/font][/color]
[font="Verdana","Arial","Helvetica",sans-serif]90 min koken.[/font][/color]
[font="Verdana","Arial","Helvetica",sans-serif]Goldings na 10 min.[/font][/color]
[font="Verdana","Arial","Helvetica",sans-serif]Fuggle aan het eind.[/font][/color]
[font="Verdana","Arial","Helvetica",sans-serif]Eiken vat 18 maanden.[/font][/color]
[font="Verdana","Arial","Helvetica",sans-serif]daarna na 12 maanden opnieuw maken met WLP 655 Belgian Sour mix 1 (hogere temp vergisten  25°C-30°C)[/font][/color]
[font="Verdana","Arial","Helvetica",sans-serif]Bij 18 maanden van 1e bier,mengen, 1 op 3 (Roeselaere/ Belgian Sour mix 1)[/font][/color]
[font="Verdana","Arial","Helvetica",sans-serif]Dit 3 maanden laten verder gisten (voorkomt exploderen flessen) daarna op fles. 3 gr suiker/L [/font][/color]
[font="Verdana","Arial","Helvetica",sans-serif]De hop is   minimaal 1 jaar oud, en ruikt dan naar kaas. De alfa zuren die normaal het bitter creëren zijn dus al veel lager.[/font][/color]
In 3 weken bier brouwen is als een one night stand. Voorbij voor het interessant wordt.
Zuur bier brouwen is als een echte relatie, het wordt beter met de tijd.

javaboon

  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Berichten: 79
  • Karma: +1/-0
    • Bekijk profiel
Re: zuur bier
« Reactie #1 Gepost op: maart 24, 2019, 08:09:36 am »
volgens mij moet ik hier nog wat doen aan layout issues.

Rudolfus

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 24
  • Karma: +0/-0
    • Bekijk profiel
Re: zuur bier
« Reactie #2 Gepost op: maart 24, 2019, 11:04:29 am »
Had de tekst in de diverse recepten geplaats, en met kopiëren en plakken verzet. 
Kan daaraan liggen.
In 3 weken bier brouwen is als een one night stand. Voorbij voor het interessant wordt.
Zuur bier brouwen is als een echte relatie, het wordt beter met de tijd.