Nieuws:

Mocht iemand problemen met het forum hebben mail vooral: [email protected] om dit te melden!

Hoofdmenu

Goedemorgen

Gestart door bonny himzelluf, mei 20, 2019, 10:52:01 AM

Vorige topic - Volgende topic

bonny himzelluf

Goedemorgen u Allen,
ik werd getipt via marktplaats over dit forum, omdat ik een klarenstein ketel over wou nemen.
deze was net verkocht, en mij werd verteld dat ik hier op dit forum wel kon zoeken.
vandaar mijn aanwezigheid. wie ben ik? ik ben een beginnende hobbybrouwer uit Vroomshoop gelegen in het mooie Twente, heb 8 batches gebrouwen, waarvan 1 mislukt is, dit waren complete bommen. de kurken zaten er netjes op de fles, maar het glas lag overal. oorzaak was iets teveel honing toegevoegd;-p en een ervaring rijker.
zelf brouw ik met een 50 liter bierfust op gas, maar heb nog niet meer dan 30 liter gebrouwen.
zelf zie ik veel elecktrische installaties, ik gok dat je daarmee beter de temperaturen regelmatiger en beter onder controle kunt houden, vandaar mn zoektocht op marktplaats. graag hoor ik van jullie wat prettiger werkt, en voor en nadelen. maar geloof dat dat een ander topic is:-p
ik kijk hier nog wel even rond, en leer graag van anderen.

tot spreeks, gr Bonny

javaboon

Hoi Bonny, welkom hier. Electrisch brouwen heeft ook nadelen hoor, het kan (veel) langer duren, het rondpompsysteem kan verstopt raken en aanbranden onderin is ook wel een ding. Zelf brouw ik met een 100 liter pan via BIAB. Ook niet perfect, maar simpel en doeltreffend. Het precies op temperatuur houden van je maisch is inderdaad wel wat lastig. Ik overweeg voor bijverwarming een indirecte methode inmiddels, door een warmtewisselaar of iets dergelijks, maar ben er ook nog niet uit.

Veel plezier op het forum en laat vooral zien wat je doet, altijd interessant !

bonny himzelluf

Ik heb gisteren ook een 100 literpan op gas, met brouwzak en pomp gekocht. al is 100 liter me nog wel teveel, ik kon het voor dat bedrag niet laten staan ;-p
laat maar weten hoe het gaat met bij verwarmen, zat zelf te denken om een isolatie mantel eromheen te maken, en daarna een eikenhouten mantel. maar heb daar eerst nog geen tijd voor.

javaboon

Ik heb 2 verschillende drukregelaars, 1 30mbar en 1 2 bar. Die laatste is voor het snel opwarmen en daarna rustig de eerste gebruiken. Isolatie moet ik nog om de pan krijgen, dat zou wellicht wel de schommelingen in de hand houden.

bonny himzelluf

Dat van die druk regelaars is wel slim, hoe kun je die snel wisselen tijdens het brouwproces? of heb je 2 slangen aan 1 brander?

Rudolfus

Welkom Bonny, ik weet zeker dat je hier je draai zal vinden. 
Stel gerust je vragen, en we zullen ons best doen om alles helder te beantwoorden.
Techniek is niet zo mijn ding, maar ieder heeft zijn eigen kennisgebied.
En anders helpen we je mee opzoeken.

Groeten Ralf.
In 3 weken bier brouwen is als een one night stand. Voorbij voor het interessant wordt.
Zuur bier brouwen is als een echte relatie, het wordt beter met de tijd.

javaboon

Citaat van: bonny himzelluf op mei 22, 2019, 09:12:44 PM
Dat van die druk regelaars is wel slim, hoe kun je die snel wisselen tijdens het brouwproces? of heb je 2 slangen aan 1 brander?
Nee, snelle slangkoppeling met een vleugelmoer. Zo snel koelt de boel ook weer niet af :-)

bonny himzelluf