Nieuws:

Mocht iemand problemen met het forum hebben mail vooral: [email protected] om dit te melden!

Hoofdmenu

Regelementen

Gestart door admin, oktober 12, 2014, 12:48:13 PM

Vorige topic - Volgende topic

admin

weetjes & regels om het board wat leefbaarder te houden en niet te onoverzichtelijk te maken.

1. EDIT
Bij het maken van je post moet je echt zeker weten of je bepaalde dingen echt wilt zeggen omdat je een bericht niet meer kunt aanpassen tenzij er nog niet op gereageerd is en dan wel binnen 15 minuten na plaatsen. Deze verandering is gekomen doordat er een discussie werd gestart en later het eerste bericht werd aangepast en de tekst werd verwijderd waardoor een topic onduidelijk wordt om over mee te praten. Als je wilt zien hoe je bericht eruit gaat zien, kun je op voorbeeld klikken en zo zien hoe je bericht eruit ziet zoals jij wilt (bijvoorbeeld berichten waar je foto's laat zien). Dan kun je eventueel nog iets aanpassen als het nodig mocht zijn. Verders moeten je posts aandragen bij een discussie en topics niet herhaald worden zodat het forum duidelijk blijft. (zie ook o.a regel 5. 6. 9. 10. 11. 12. en 14 voor meer informatie.) Let op: de eerste 15 minuten na plaatsen kun je nog wel een wijziging doorvoeren.

2. PRIVACY 
Zet geen adressen, telefoonnummers e.d. online OOK NIET van jezelf. Uitzondering hierop zijn adressen en/of telefoonnummers van handelaren etc.

3. PRIVATE MESSAGES
wil je een conversatie aangaan met een bepaald persoon op het board, doe dit niet via het gewone kanaal (replies), maar stuur een private message. Dan krijgt enkel de persoon voor wie het bedoelt is de boodschap en blijft het board overzichtelijker. (alhoewel er uiteraard een uitzondering wordt gemaakt voor het café)

4. KLEUR
ok, het is leuk dat er kleurtjes zijn op het board, maar je moet niet overdrijven. Dus ga niet elk woord of lettertje te veranderen van kleur, want da's toch niet leesbaar, En gebruik ook geen kleuren die bijna niet leesbaar zijn, zoals "yellow", "cyan" en "white".
Hou het dus op donkere kleuren en liefst niet te veel.

5. DUBBELE TOPICS
probeer geen dubbele topics te plaatsen. er zijn 2 topics geopend over hetzelfde. dit is niet gemakkelijk, want dan moet je dubbel posten en 2 topics volgen ipv eentje.
We zullen ook vaker refereren naar de zoek-functie in het forum en de website zelf en uiteraard deze FAQ. Gebruik deze hulpmiddelen (en Google uiteraard) voordat je een nieuw topic opent, het probleem kan immers al eerder besproken zijn. Mocht je alsnog niks kunnen vinden is het van belang dat je zoveel mogelijk informatie over je situatie vermeld zodat andere mensen je ook daadwerkelijk kunnen helpen (mocht je een probleem hebben uiteraard). Topics waarbij een antwoord simpel terug te vinden is via een van onderstaande zoek-functie's worden gesloten met een directe of indirecte referentie naar diezelfde zoek-functie's.
Het is belangrijk dat we zien dat je ook daadwerkelijk tijd wil steken in je probleem en niet meteen een topic opent met je vraag. We verwachten dus ook het een en ander van jou.

6. HOU HET RUSTIG
je hoeft niet de meeste posts hebben van allemaal. het forum is geen chatkanaal. als je op het forum komt, hoef je niet overal het laatste woord te nemen, want soms is dat niet nodig.

7. RECLAME
We doen ons uiterste best om er hier een leuk forum van te maken. Alle reclame naar andere sites is daarbij schadelijk omdat het niet wederzijds is. Daarom willen we geen reclame hebben van andere sites.
Reclame voor andere brouwsites mogen geplaatst worden mits er een link op die site is te vinden naar ons forum toe op een normaal zichtbare plaats. (dus niet 3 levels diep ergens in een klein hoekje). Geen link? dan wordt je bericht na 4 dagen onherroepelijk weggehaald.

Verder is het NIET toegestaan om advertenties te plaatsen met commerciële inhoud zonder voorafgaande toestemming van de webmaster. Over het algemeen zal hier een vergoeding voor worden gevraagd.

8. GEDRAGSREGELS:
De gedrags-regels zijn eigenlijk vrij simpel;
- Je gedraagt je tov andere users, ook de mensen die fouten maken of nieuw zijn.
- Je gedraagt je tov de moderators en admins.
- Schokkend, pornografisch materiaal is verboden.
- Discriminicatie, racisme en het uitschelden van andere users is niet toegestaan.
- Geen spam (hieronder nader uitgelegd).
- Geen Wannabee gedrag. (hieronder nader uitgelegd).
- Geen URL reclame voor andere sites (hieronder nader uitgelegd). 
- Dit forum is GEEN democratie, je hebt niet onbeperkt recht op vrije meningsuiting.
- Als taal wordt alleen Nederlands geaccepteerd, uitgezonderd specifieke termen in andere talen die duidelijk verband houden met hobby.
- Kwetsende en/of beledigende avatars worden niet getolereerd. Dit naar inzicht van de moderators

9. TOPICTITELS
Topictitels behoren duidelijk te zijn en representatief te zijn voor de inhoud. Topics met misleidende titels of titels die vele tekens bevatten om alleen maar aandacht te trekken worden onherroepelijk gesloten.
Fout: >>> 4mst3l RuLeZ<<<<
Goed: Amstel is een heerlijk bier! (of het klopt is een tweede ;-))

10 RESPECT
De community is geen marktplaats waar je zomaar alles kan roepen. Je bent te gast en we verwachten dan ook dat je een beetje respect toont tegenover de andere gasten en de leiding van het forum. Denk ook na voordat je iets plaatst; Draagt het bij aan de discussie? Hechten andere mensen waarde aan deze post? Is het niet in strijd met het beleid?

11 TAALGEBRUIK
FOUT :zoohw heuj wah un toff reseppie seg!
Het is niet stoer om in dergelijke taal te praten en wie dat wel doet zal daar op gewezen worden, evenals het niet gebruiken van punten en komma's (iets dat zeer irritant en vooral onduidelijk overkomt). We behouden het recht mensen die hun gedrag niet veranderen na verscheidene mailtjes van moderators de toegang tot het forum te ontzeggen voor een dan te bepalen tijd.
GOED: Wat is dat een leuk recept zeg!

12 Slotje! Ban! Move naar ####!!
Het komt helaas maar al te vaak voor dat topics niet in het goede forum staan of dermate zinloos zijn (of reeds zijn behandeld) dat deze gesloten kunnen worden. Ga dan niet roepen om een slotje, een ban of een move naar een ander forum. Hier zijn een aantal moderators (beheerders) voor aangesteld die dit zelf ook door zullen hebben. Beter is zelfs als je de topicstarter ook daadwerkelijk helpt met bijvoorbeeld een link naar het eerder geplaatste topic (mocht dat het geval zijn). Mensen die meerdere malen dergelijke irriterende reactie's plaatsen worden verbannen van het forum voor een dan te bepalen tijd. Meldingen van foute posts kunnen altijd worden gedaan door het oranje melding knopje rechtsonder een bericht.

13 Moderators.
Het forum en de community wordt beheerd, gemodereerd, door de zogenaamde moderators en administrators (mods en admins). Modjes kunnen topics sluiten en verplaatsen en posts wijzigen of verwijderen. Daarnaast kunnen ze waarschuwingen uitdelen aan mensen die zich niet naar behoren gedragen en uiteraard personen van het forum verbannen.
Heb je problemen met een van de moderators of een modereer-actie? Meld dit dan niet in hetzelfde topic of het overroelende forum. Dit doe je in het speciale helpdesk forum. Je legt de situatie uit, plaatst een link naar het topic en meld daarbij wat jij denkt dat er fout is gegaan en wat je graag veranderd ziet. Dit doe je in normaal Nederlands zonder enige vorm van aggressie. Alleen dan, als voldaan wordt aan deze 4 (simpele) dingen wordt je probleem in behandeling genomen.

14 BEHEERDERS
De beheerders (administrators, site admins) van dit forum hebben extra rechten ten aanzien van corrigerend optreden. In principe zal een waarschuwing of corrigerende actie (modificatie post of ban bijvoorbeeld) per definitie niet worden teruggedraaid. De uitspraak van een beheerder is leidend en gaat zelfs voor de forumregels!

15 UITLEG TERMEN
Spam - Reclame etc.
Dit forum is geen uitzendbureau, bill-board of advertentie-rubriek. Het plaatsen van links naar commerciële en/of niet-commerciële websites is verboden, behalve als het zou gaan om bronvermelding. Het recruteren van mensen voor het maken van nieuwe websites is verboden. Voor meer informatie over het adverteren op deze site kunt u contact opnemen met Javaboon (<!-- e --><a href="mailto:[email protected]">[email protected]</a><!-- e -->).
Onder spam kan je ook het veelvuldig posten van dezelfde berichtjes plaatsen. Crossposten (zelfde bericht over meerdere topics of fora) is verboden. Evenals het zoveel mogelijk plaatsen van onzinnige posts om daarmee je postcount op te krikken. Wij hechten geen waarde aan je postcount, het is je gedrag dat telt en het is je gedrag dat je popi of niet popi maakt.

Wannabee Gedrag
Het is niet de bedoeling dat je hier moderator gaat spelen, en anderen de hele tijd op hun fouten wijzen. Daar hebben we moderators voor.

16 SANCTIES
Moderators of beheerders kunnen je een waarschuwing geven. Als je hier geen gehoor aan geeft, volgt een ban, naar keuze een tijdelijke, OF permanente ban. De betekenis hiervan:
Tijdelijke ban : voor bepaalde tijd, ongeveer een week, permanente ban : voor onbepaalde tijd (op naam en mogelijk ook op IP  ). Bij pogingen om een ban te omzeilen wordt melding of aangifte gedaan van computervredebreuk. (het inbreken in een systeem, ook al is het open is strafbaar op het moment dat je een officiele waarschuwing hebt gehad)

BANNERS;
Het is goed dat je een banner gebruikt. Maar niet al te groot;de goede groote heeft een breedte van 800 pixels en een hoogte van 100 pixels. Zie het voorbeeld onder teze text.

AVATARS;
Als je een avatar wilt gebruiken, dan is het altijd het beste dat je een kleine avatar neemt, het liefst met een grootte van 90 bij 90 pixels. Als de avatars te groot zijn, dan kan er zoveel ruimte worden ingenomen dat de gedeeltes waar alle geschreven berichten staan, zo smal worden dat het mogelijk storend is bij het lezen van de berichten. Let er ook op dat je avatar voldoet aan de gedragsregels !