Nieuws:

Mocht iemand problemen met het forum hebben mail vooral: [email protected] om dit te melden!

Hoofdmenu

paar foto's van een porter in wording

Gestart door javaboon, augustus 10, 2015, 12:01:15 AM

Vorige topic - Volgende topic

javaboon

Hier een aantal foto's van mijn porter brouw van vandaag.

Het recept:


-----------------------------------------------------------------------
¦                       BrouwVisie Receptrapport                       ¦
-----------------------------------------------------------------------

Basis------------------------------------------------------------------
Naam recept               : DiekPorter biab
Kenmerk                   : roughue porter
Brouwdatum                : 8/9/2015
Biertype                  : Porter (Robust)
Aantal liters             : 20
Gewenst begin SG          : 1076 (8.2 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement        : 0.0%

Algemeen---------------------------------------------------------------
Totaal benodigd brouwwater: 32.40 liter
Maischdikte               : 4.47 l/kg
Maischwater               : 0.00 liter
Spoelwater                : -0.00 liter
Kooktijd                  : 90 minuten
Berekende kleur           : 604 EBC(BrouwVisie)
Berekende bitterheid      : 53 EBU(Glenn Tinseth)

Mout storting----------------------------------------------------------
Zwartemout                   3.4 %          0.250 kg       1400 EBC                                                                 
Chocolademout                13.8 %         1.000 kg       900 EBC                                                                     
Caramunich                   27.6 %         2.000 kg       123 EBC                                                                 
Pale alemout                 55.2 %         4.000 kg       6 EBC                                                                   

Massa hop--------------------------------------------------------------
Cascade            5.8 %     70 gr          85 Min.        48 EBU                                                                 
Saaz (CZ)          2.7 %     40 gr          15 Min.        6 EBU                                                                   

Opmerkingen     : Mout storing anders gedaan, 1 kg cara en 1kg special B


Gist-------------------------------------------------------------------
Gistsoort                 : Mangrove Jack Burton Union M79

Opmerkingen     : -



Maischschema-----------------------------------------------------------
Maischschema naam: enkelstaps 67
Stap 1: 67°C      60 Min.      4.5 l/kg

Opmerkingen     : -



Zoals te zien is op de foto's past het allemaal nog maar net (of net niet). De smaak van het wort was uitstekend, ik kan niet wachten tot deze vergist is en in de fles mag.

javaboon

vandaag heel even gesnuffeld aan het vergistingsvat. Ruikt heel erg veelbelovend. Ziet er ook goed uit, lekkere gistschuimkraag erop. De vergisting gaat temperatuurgestuurd op 22 graden.

javaboon

Nog even een followup. De porter was geliefd, het fust was binnen no time op, tijdens een kampeerweekeindje. Goed gedaan dus.

Roo

Was een heerlijke Porter, zeer zeker voor herhaling vatbaar!!:D
Ben echt een Porter Fan!

Maar ik wil binnenkort een 'Smokey' Porter gaan maken.
Heeft er iemand tips hoe dit te gaan brouwen?
Zijn hier speciale Mout soorten voor te kopen?